Ingezonden persbericht


----------
PERSBERICHT,

VERKENNINGEN, DINSDAG 26 APRIL 2005 TUSSEN 16.00 EN 17.00 UUR OP 747AM

Cees Nooteboom
Cees Nooteboom bundelde in 'Het geluid van Zijn naam' reisverhalen die hij optekende tijdens zijn tochten door de Islamitische wereld. De verzameling reportages en gedichten beslaat een periode van 45 jaar maar de observaties zijn nog steeds raak. Nooteboom is een anonieme waarnemer in een voor hem onbekende wereld, waar ' de Ander' voortdurend de grote onbekende is. "de wereld is van de anderen, je mag er naar kijken om ze beter te begrijpen - of om jezelf beter te begrijpen - maar je kunt ze niet worden." In Verkenningen een interview met de auteur over observaties van en ontmoetingen met die 'ander' in de Islamitische wereld maar ook in de Nederlandse samenleving.

Nationale wijkbeurs
De Wijkalliantie probeert de sociale cohesie in steden te vergroten door actieve bewoners met eigen projecten te stimuleren. Op de Nationale Wijkbeurs werd zaterdag 23 april in werkgroepen gebrainstormd over het vergroten van leefbaarheid in de eigen buurt. Een verslag vanaf de jaarbeurs in Utrecht.

Nieuwe reĂŻntegratiemethode allochtone vrouwen
Uitkeringsinstantie UWV heeft een nieuwe methode om laagopgeleide allochtone vrouwen in de WAO aan een baan te helpen. In een proef slaagde het UWV er in om 20 procent van de deelnemers te plaatsen, daar waar het tot nu toe slechts 6,5 procent was. De uitkeringsinstantie verwacht uiteindelijk 35 procent van de vrouwen uit de WAO te helpen. Projectleider Martin Zilversmit verklaart het succes.

----------



Ingezonden persbericht