Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht 26-04-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Agressieve man

SOEST In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 april werd een man aangehouden voor vernieling.

Rond 00.25 uur kreeg de politie de melding dat een agressieve man op de Torenstraat zou lopen en dat hij tegen autos zou schoppen. Onderweg naar de Torenstraat werden politiemensen op de Van Weedestraat aangesproken door een automobilist. Hij verklaarde op de Torenstraat door de man te zijn lastig gevallen, waarbij de man hem tot stoppen had gedwongen en had geprobeerd het portier van de auto open te trekken.

Op de Torenstraat zagen politiemensen een man midden op de rijbaan staan, waardoor een automobilist moest afremmen. De politiemensen spraken de man, 23 jaar oud en afkomstig uit Soest, aan. Hij verklaarde sigaretten te willen en daarom enkele automobilisten te hebben aangesproken. De politiemensen noteerden de gegevens van de man en verzochten hem geen mensen meer lastig te vallen.

Iets verderop de Torenstraat werden de politiemensen aangesproken door een 35-jarige automobilist uit Soest. Hij verklaarde ook door de Soester te zijn tegengehouden. Toen hij daarop probeerde door te rijden, werd zijn autospiegel door de Soester vernield.

De politiemensen gingen terug naar de verdachte en hielden hem aan voor vernieling. Daarbij verzette hij zich en zagen zij zich genoodzaakt te dreigen met pepperspray. Vervolgens werd de verdachte geboeid en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal voor vernieling opgemaakt.

Agressieve automobilist

BAARN Op maandag 25 april werd een bromfietser kennelijk opzettelijk door de bestuurder van een bestelauto afgesneden, waardoor de bromfietser ten val kwam.

Rond 18.00 uur reed een 42-jarige bromfietser uit Baarn over de parallelweg van de Bisschopsweg in de richting van Baarn. Op de kruising met de Eemweg kwam hij bijna in botsing met een bestelauto die vanaf rechts kwam, maar die voorrang aan de bromfietser moest verlenen. Door uit te wijken, wist de Baarner een aanrijding te voorkomen.

Enkele tientallen meters na de kruising sneed de bestuurder van de bestelauto de bromfietser kennelijk opzettelijk af. Die belandde daardoor in de berm, kwam ten val en raakte daarbij een lantaarnpaal. De verdachte reed door. Een automobilist ging aanvankelijk achter hem aan en blokkeerde zijn doorgang. De automobilist voelde zich echter zo bedreigd door de verdachte, dat hij zijn auto wegzette, waarna de verdachte er vandoor ging.

Het slachtoffer liep licht letsel aan zijn borst en rechterarm op. Hij zou zich onder doktersbehandeling stellen.

De verdachte was een blanke man van ongeveer 35 jaar, normaal tot stevig postuur, kort donker haar, stoppelbaard en een verzorgd uiterlijk. Hij reed in een witte bestelauto met de opdruk Europcar en het kenteken begon met de combinatie 59-BS.

Getuigen van het ongeval of mensen die menen te verdachte te (her-)kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.