Utrecht stad 10.00 uur

Utrecht 26-04-2005 - Nieuwsberichten Utrecht stad

Autodief aangehouden

UTRECHT- In de nacht van maandag op dinsdag werd een autodief aangehouden na een achtervolging.

Omstreeks 02.10 uur zagen agenten een auto rijden over de Julianalaan. De agenten wilden deze auto controleren, maar de 23-jarige bestuurder uit Utrecht gaf gas en probeerde te ontkomen. De achtervolging werd ingezet en ging met hoge snelheid over de Stadhouderslaan, Tamboersdijk, Fransestraat. Aan het einde van deze straat stopte de bestuurder. De Utrechter stapte vervolgens uit en rende hard weg. Door agenten werd de achtervolging te voet ingezet en de man kon worden aangehouden.

Aanrijding letsel

UTRECHT- Op maandagmiddag raakte een fietser gewond na een aanrijding.

Omstreeks 14.00 uur reed een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ede over de Utrechtseweg. Ter hoogte van het spoor zag hij een 39-jarige fietser uit Vleuten over het hoofd. De vrachtwagen raakte de fietser. De fietser kwam ten val. De vrachtwagen reed vervolgens over de fietser heen maar, wonder boven wonder, werd hij niet geraakt door de wielen. Hij raakte door de val wel gewond aan zijn enkels en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Hier werden slechts enkele kneuzingen geconstateerd en moest een wond aan zijn voet gehecht worden.

Gewond na inbraak

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een autokraker aangehouden.

Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie de melding dat een man in een auto zou inbreken op de Mariaplaats. Ter plaatse troffen agenten een 39-jarige man uit Loosdrecht aan. Hij had een steen in zijn hand en deze hand was bebloed. Hij had namelijk met de steen een ruit ingeslagen. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Bromfietscontrole

UTRECHT- Op maandagavond werd een bromfietscontrole gehouden. Bij de controle werden 60 bromfietsen gecontroleerd en werden ongeveer 50 bekeuringen uit geschreven voor o.a. rijden met te hoge snelheid, rijden zonder verzekering, rijden zonder helm en voor het technisch niet in orde hebben van een bromfiets. In de Betonbuurt zagen motoragenten een scooter met hoge snelheid rijden. Een achtervolging werd ingezet. De scooterrijder reed met hoge snelheid over het voetpad en gezien de gevaarzetting moest de achtervolging worden gestaakt. Kort hierop werd een steen door een onbekende naar een agent gegooid. Niemand raakte gewond en de stenengooier werd helaas niet meer getraceerd.

Zitten in gestolen auto

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een man aangehouden in een gestolen auto.

Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie de melding dat een gestolen auto stond geparkeerd op de Leidsekade. De agenten gingen ter plaatse en in deze auto zat een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd aangehouden en is ingesloten voor verhoor.

Geslagen met stok

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een man geslagen met een stok.

Omstreeks 14.20 uur kreeg de politie de melding dat 6 personen met elkaar aan het vechten waren bij een winkel aan de Kanaalstraat. Agenten gingen ter plaatse en troffen een 26-jarige man uit Utrecht aan. Hij had een bebloede hoofdwond en vertelde geslagen te zijn met een stok. Even daarvoor waren een aantal mannen in zijn winkel geweest en de hij werd zonder enige aanleiding direct geslagen met een stok. Hierop ontstond een vechtpartij, waarna de geweldplegers wegrenden. De man deed aangifte bij de politie en deze heeft de zaak in onderzoek.

Vrouw aangerand

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een vrouw aangerand door een nog onbekend persoon.

Omstreeks 13.00 uur liep een 38-jarige vrouw uit Utrecht over het Jaagpad. Plotseling werd zijn betast door een onbekende man. De vrouw begon hard te schreeuwen en de man liet los. De onbekende man ging vervolgens zichzelf betasten. De politie werd gewaarschuwd maar trof de man niet meer aan. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanranding. Zij kunnen contact opnemen met de politie van het district Tolsteeg, 0900-8844. Signalement: man met getint uiterlijk, zwart krullend haar, tussen de 30 a 40 jaar oud. De verdacht had een rugzak bij zich met op de achterzijde een wit vlak of sticker.