Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

26-04-2005
Koninginnedag
Verkeersmaatregelen en kramen met vergunningen

Balonnen oplaten tijdens Koninginnedag

Kramen op de weg alleen toegestaan met vergunning Het college van B&W attendeert iedereen op het feit dat er ook tijdens Koninginnedag geen kramen op de openbare weg mogen worden geplaatst zonder haar toestemming. Voor de kinderrommelmarkt op het Amvo-parkeerterrein is toestemming verleend, alsmede voor de braderie aan weerszijden van de Julianaweg tussen de Populierenlaan en de Schoolstraat. Professionele handelaren mogen geen standplaats innemen. Het spontaan plaatsen van kramen of uitstallingen op andere plaatsen wordt dus niet toegestaan. Zonodig wordt daartegen opgetreden. Dit zal zonder meer het geval zijn indien er sprake is van het verhinderen van de vrije doorgang van het (hulpverlenings-)verkeer.

Bushaltes tijdelijk in Populierenlaan
In verband met de (verkeers)drukte rondom de kinderrommelmarkt op het Amvoparkeerterrein rijden de Connexxion bussen op Koninginnedag niet door de Zeestraat. De haltes zullen dan tussen 07.00 en 13.00 uur in de Populierenlaan zijn.

Verkeersmaatregelen tijdens Koninginnedag
Het college van burgemeester en wethouders van Edam-Volendam heeft op 15 maart 2005 besloten om tijdens Koninginnedag de volgende verkeersmaatregelen te nemen.

1. Voor het verkeer in de Aalstraat wordt tussen 07.00 en 13.00 uur de rijrichting omgekeerd.

2. Het Zuideinde en de Zeestraat worden tussen 07.00 en 13.00 uur afgesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers.
3. Het Noordeinde en de Haven worden tussen 07.00 en 21.00 uur afgesloten voor doorgaand auto- en busverkeer; voor de toeristenbussen, taxi's en voertuigen met invalidenkaart geldt een uitzondering, zodanig dat deze het parkeerterrein achter Spaander kunnen bereiken en weer via het Noordeinde moeten terugrijden.
4. De Brugstraat wordt tussen 07.00 en 21.00 uur afgesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers.

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dagtekening van deze brief bezwaar maken, door het indienen van een bezwaarschrift bij de burgemeester van de gemeente Edam-Volendam, postbus 180, 1130 AD Volendam. Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaarschrift rust.

Als u bezwaar maakt, kunt u tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Haarlem, postbus 956, 2003 BZ Haarlem. Een voorlopige voorziening kan door de voorzieningenrechter van de rechtbank worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Van de verzoeker van een voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven. U wordt door de griffie van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling.