Politie Groningen

Persberichten dinsdag 26 april 2005

Provincie Groningen 26-04-2005 -

Musselkanaal: man vernielt ruiten
In de Badstraat in Musselkanaal heeft de politie maandagavond een 33-jarige man uit die plaats aangehouden. De man vernielde ramen van een woning van een man waar hij al geruime tijd onenigheid mee heeft. De verdachte werd achter de woning van betrokkene aangetroffen. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren en is meegenomen naar het bureau. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Veendam: dronken man aangehouden
Een dronken man is maandagmiddag door de politie aangehouden aan de Bocht Oosterdiep in Veendam. De man liep luid schreeuwend door het centrum van Veendam en viel verschillende mensen lastig. Hij kreeg ruzie met een horecaondernemer wat uitmondde in en handgemeen. Politiemensen die de verdachte al enige tijd in de gaten hielden grepen in en de verdachte werd meegenomen. Hij is ingesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde.

Hoogezand: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie maandagmiddag in de Judith Leysterstraat in Hoogezand een 33-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man bleek tijdens een verkeerscontrole niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook bleek de man bij verdere controle onder invloed te verkeren van drank. Hij werd meegenomen en de ademanalyse wees 1.27 promille alcohol uit. Na verhoor is de man met processen-verbaal voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Ulrum: man rijdt onder invloed
Een 50-jarige automobilist uit Ulrum is maandagnacht door de politie aangehouden in de Nieuwstraat in zijn woonplaats. Bij een routinecontrole bleek hij onder invloed van alcohol te verkeren. De ademanalyse wees 0.92 promille uit. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man kreeg een rijverbod opgelegd van 3½ uur.

Appingedam: recalcitrante alcomobilist
De politie heeft maandagavond aan de Jukwerderweg in Appingedam een 39-jarige automobilist uit de gemeente Delfzijl aangehouden. Bij een controle bleek de verdachte onder invloed te verkeren (1.07 promille). Aan het bureau gedroeg de verdachte zich zeer recalcitrant. Hij schopte tegen de deuren van de ophoudkamer en trapte een politieman tegen zijn been. De man schold agenten uit bedreigde ze. Hij moest uiteindelijk aan handen en benen worden geboeid. De man is ingesloten. Tegen hem wordt naast proces-verbaal voor rijden onder invloed ook proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling, belediging en bedreiging.

Snelheidscontroles regio: maandag
Noordwijk: Noorderweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 274 voertuigen, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 100 km.
Boerakker: Bakkerom
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 672 voertuigen, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 99 km.

Gordelcontroles: maandag
Wehe den Hoorn/Zuidhorn: Provincialeweg/Fanerweg
Gecontroleerd: 30 autos, aantal gordelovertredingen: 1. Marum: Wendtsteinweg
Gecontroleerd: 100 autos, aantal gordelovertredingen: 8. Leek: Oldebertweg/Diepswal/Midwolderweg
Gecontroleerd: 870 autos, aantal gordelovertredingen: 32.

Groningen: vandaal aangehouden
De politie heeft maandagnacht een 19-jarige inwoner van Zuidhorn en een 19-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor het omver gooien van enkele bloembakken en fietsen. Dit gebeurde op de Rademarkt pal voor het hoofdbureau. Uit de verklaringen bleek dat de Zuidhorner het grootste aandeel had in de activiteiten, die overigens nauwelijks leidde tot beschadigingen. De oorzaak weten beide knapen aan overmatige alcoholgebruik. Ze zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: motorrijder gewond bij botsing
Een 56-jarige motorrijder uit Peize is maandagavond gewond geraakt toen hij op de Aduarderdiepsterweg in Groningen in botsing kwam met een tegemoetkomende tractor met aanhangwagen, bestuurd door een 58-jarige inwoner van Leek. Het ongeval gebeurde op de brug ter hoogte van de afslag naar de Nieuwe Brugsterweg. De ongelukkige motorrijder kwam na de botsing tegen de brugleuning terecht. Hij is met onder meer een arm- en een beenbreuk per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De motor liep flinke schade op.

Snelheidscontroles
Op de Osloweg in Groningen zijn maandagmiddag tussen 13.00 en 14.30 uur 669 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 60 te hard. De hoogst genoteerde reed 76 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op de Rijksweg in Groningen werden tussen 10.30 en 12.00 uur 714 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 32 te hard. De hoogst genoteerde reed hier 71 km/u. Ter plaatse gold een limiet van 50 km/u.