KNWV

Nieuwsbericht Surfen

26-4-2005

Ron Ruiter wint eerste evenement NK Windsurfen

Het afgelopen weekend heeft Ron Ruiter het eerste evenement van het NK Windsurfen in Almere op zijn naam weten te schrijven. Zon was er genoeg maar de wind liet op zich wachten. In de loop van de middag stond er voldoende wind om twee races te varen. Naast de wedstrijden werd er ook gratis windsurfles gegeven.

Na een startpoging die door gebrek aan wind mislukte konden er zaterdagmiddag toch nog twee mooie races worden gevaren. De eerste race werd gewonnen door Ramses Landman uit Marssum. De tweede race wist Dennis Littel uit Barendrecht op zijn naam te zetten. Toch kwamen beide heren door een mindere uitslag in de andere race niet op het podium terecht. Ron Ruiter uit Heerhugowaard was de beste over 2 races, gevolg door het jonge talent Markus Bouman uit Dokkum en titelverdediger Ben van der Steen uit Hooge Zwaluwe. Na het eerste evenement in Almere volgen nog races op de Grevelingen, Hargen, Medemblik en Vlieland.

Gratis windsurfles

De instructeurs van de windsurfvereniging uit Almere gaven beide dagen gratis windsurfles. Het mooie weer en de lichte wind waren ideaal om met het windsurfen te beginnen. De lessen werden dan ook druk bezocht, vooral door de jeugd.

Surfexpo

De Nederlandse windsurfbranche was in Almere aanwezig om de nieuwste windsurfmaterialen te laten zien. Daarnaast kon er ook nieuw materiaal getest worden. Zo kon men ervaren hoe makkelijk windsurfen is geworden op het huidige materiaal.

Internetadres: www.funsporttour.nl