Ingezonden persbericht


Persbericht

Hengelo, 26 april 2005

Zoeken naar medicijn via ziektebeeld en vice versa

Vernieuwd Gezondheid.nl koppelt ziektebeeld aan geneesmiddel

Hengelo - Vandaag is de vernieuwde site www.gezondheid.nl van start gegaan. Kern van de vernieuwde site vormt de medische encyclopedie. Hierin zijn ziektebeelden gekoppeld aan bijbehorende geneesmiddelen. Deze database bevat informatie over meer dan 6.000 aandoeningen en 8.000 in Nederland en Europa geregistreerde geneesmiddelen. In totaal bevat Gezondheid.nl meer dan 160.000 schermpagina's informatie.

Er is veel geïnvesteerd in de kwaliteit van de informatie op de site. De gegevens in de medische encyclopedie zijn gebaseerd op de door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen geregistreerde informatieteksten van Farmaceutische Specialités en op het Farmacotherapeutisch Kompas van de Centrale Medisch-Farmaceutische Commissie van het CVZ (College Voor Zorgverzekeringen). Apotheker Fons Aarents drijvende kracht achter gezondheid.nl: "Op internet is veel kaf tussen het koren. Op gezondheid.nl kunnen mensen ervan op aan dat de informatie deugt.''

Bezoekers van de site kunnen op verschillende manieren antwoord vinden op hun gezondheidsvragen. Zo kan men bij een ziekte of aandoening zoeken naar bijbehorende medicijnen, maar ook omgekeerd. Daarnaast is ook mogelijk om via een virtueel lichaam te zoeken. Wie bijvoorbeeld de neus aanklikt, krijgt een lijst met bijna 40 resultaten, van aardbeienneus tot snurken. Per aandoening kan vervolgens meer informatie worden verkregen over (mogelijke) verschijnselen, oorzaken en behandelingen.

Naast informatie over medicijnen die op recept verkrijgbaar zijn, geeft de site ook uitgebreide informatie over homeopathische en andere zelfzorgmiddelen. Deze informatie betreft o.a. gebruiksindicaties, bijvoorbeeld bij zwangerschap en borstvoeding maar ook wisselwerkingen met andere geneesmiddelen. Directeur Aarents stelt: "We willen een site aanbieden die bezoekers bruikbare informatie oplevert. Mensen gaan in veel gevallen op zoek naar medische informatie als ze last hebben van een ziekte of kwaal. Dan wil je ook graag weten wat je er eventueel aan zou kunnen doen. Op gezondheid.nl vind je snel het ziektebeeld én de bijbehorende medicijnen. En omgekeerd dus ook."



Ingezonden persbericht