Politie Midden- en West Brabant

Politie pakt weer zeven Willem II - supporters op

TILBURG, 26 april 2005

Politie pakt weer zeven Willem II supporters op

TILBURG In het onderzoek naar de openlijke geweldpleging die op zaterdagavond 2 april jl. voor de voetbalwedstrijd Willem II De Graafschap door Willem II supporters op de Korte Heuvel in Tilburg werd gepleegd, heeft de politie gisteren zes en vandaag één Willem II
- supporter aangehouden. De aangehouden supporters komen uit Tilburg en Goirle. Met deze laatste aanhoudingen komt het aantal aanhoudingen op dertig. Zeven van de aangehouden supporters zitten nog in voorlopige hechtenis.

Op zaterdagavond 2 april jl., werd een groep van zon twintig De Graafschapsupporters die in café Het Vaticaan zat, aangevallen door ongeveer 40 Willem II supporters. Er werd met tafels, stoelen, asbakken, glazen en stenen gegooid en een aantal Willem II supporters gebruikte de broeksriem om daarmee hun De Graafschap opponenten mee te slaan.

Toen deze confrontatie plaats vond zaten de terrassen van de horecazaken op de Korte Heuvel prop vol. De openbare orde- en rust werd op de Korte Heuvel die avond wreed verstoord. In het tumult zochten de terrasbezoekers, waaronder kinderen, een veilig heenkomen. Verschillende horecaondernemers sloten die avond hun zaak tijdelijk. Voor de eigenaar van Het Vaticaan was de openlijke geweldpleging reden om de zaak de sluiten en de gebeurtenissen met de vaste klantenkring te evalueren.

De politie heeft de zaak hoog opgenomen. Via de beelden die door de beveiligingscameras in de Tilburgse binnenstad werden vastgelegd startte de politie dit onderzoek.

De aangehouden voetbalsupporters krijgen een stadionverbod. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Auteur: Carel Bouman