Gemeente Hengelo

Oldenzaalsestraat bijna klaar! Gehandicaptenparkeerplaatsen Bevrijdingsfestiviteiten in De Drôhme Verkeersbesluiten Oranjefestiviteiten
Tot en met 23 april collecteert het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten. Van 24 tot en met 30 april collecteert de Nederlandse Hartstichting. Collectanten kunnen zich legitimeren.

Sirenetest

Maandag 2 mei om 12.00 uur

De sirenes in heel Nederland worden iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur getest. Maandag 2 mei om 12.00 uur vindt het volgende maandelijkse proefalarm plaats. U hoeft dus niet te schrikken als dan de sirene gaat. Om overlast en irritatie te voorkomen duurt de test van de sirene eenmaal 1 minuut en 26 seconden. Hoort u op een ander moment herhaalde malen de sirene, dan is er hoogstwaarschijnlijk iets ernstigs aan de hand.

Geef het door!

Hoort u op de eerste maandag van de maand om 12.00 uur de sirene niet, geef dat dan door aan de afdeling Bestuurlijke Juridische Zaken, mevrouw Veldhuis, telefoon (074) 245 95 67. Wilt u daarbij aangeven waar u zich op het moment van het proefalarm bevond? De klachten worden doorgegeven aan de Hulpverleningsdienst regio Twente. Zij zoeken uit of een sirene bijvoorbeeld niet gewerkt heeft en registreren de klachten. U kunt de bewaarkaart "Weet wat je moet doen als de sirene gaat" ophalen in de Gemeentewinkel in het stadhuis. Twentebad gesloten
Het Twentebad is zaterdag 30 april, Koninginnedag, gesloten. 27 april: Informatieavond procedures
11 mei: Inloopavond Infrastructuur Lansinkveld

Het wegennet in en rond het Hart van Zuid zal in de loop der jaren een andere aanblik gaan bieden dan nu het geval is. In verband met de komst van de nieuwe vestiging van het ROC van Twente wordt gestart in het deelgebied Lansinkveld. In 2007 opent de school volgens planning haar deuren voor de leerlingen, daarom wordt ook de wegenstructuur aangepast.

Op 11 mei worden tijdens een inloopavond de laatste ontwerpen van de Lansinkesweg, de Industriestraat en het Industrieplein getoond. Iedereen kan op deze avond kennis te nemen van de huidige plannen en erop te reageren. Vertegenwoordigers van zowel de gemeente, het projectbureau en het ontwerp- / ingenieursbureau zijn aanwezig om de tekeningen toe te lichten, uw vragen te beantwoorden en reacties te verzamelen. Naast het verzamelen van reacties vindt er ook een financiële doorrekening van de plannen plaats. De volgende stap is dan het opstellen van een definitief ontwerp. Vooraf aanmelden is niet nodig: u bent tussen 19.30 uur en 21.30 uur van harte welkom in het informatiecentrum Hart van Zuid, aan het Industrieplein 3, recht tegenover het station.

FBK stadion

Beeldmateriaal gezocht

Het FBK stadion heeft een roemrucht verleden. Ter gelegenheid van de opening van het vernieuwde stadion is de gemeente op zoek naar beeldmateriaal uit het verleden, vooral films en video's, maar ook foto's. Het gaat vooral om beelden van voetbalwedstrijden (jaren vijftig/zestig), speedwaywedstrijden (jaren zestig/zeventig), de vroegere APM, FBK-Games etc. Wie uniek beeldmateriaal heeft kan contact opnemen met stadsarchivaris Niels Bakker, telefoon 245 93 13, of via gemeente@hengelo.nl een bericht mailen. Bij voorbaat dank!

Werk aan de weg

Deldenerstraat

Vrijdag 29 april om ca 18.00 uur tot zondag 1 mei om ca 08.00 uur is de Deldenerstraat gedeelte Marskant tot aan Thiemsbrug afgesloten voor het verkeer, in verband met festiviteiten in het centrum.

Oldenzaalsestraat

Van 2 tot en met 13 mei zijn delen van de Oldenzaalsestraat afgesloten voor het verkeer in verband met het aanbrengen van de deklaag geluidsreducerend asfalt.

De planning daarbij is:

2 mei: gedeelte tussen Thiemsbrug en Deurningerstraat

3 mei: gedeelte tussen Deurningerstraat tot voorbij de Sloetsweg (incl. Sloetsweg en Beethovenlaan)

4 mei: gedeelte vanaf de Sloetsweg tot voorbij de Castorweg

week 19 (9-13 mei): gedeelte vanaf de Castorweg tot aan de Hasselerbaan

week 19 (9-13 mei) aanbrengen van rood asfalt voor de fietsersoversteekplaats bij de Deurningerstraat, Sloetsweg en de Castorweg. Aansluitend wordt de belijning op de kruispunten aangebracht.
Oldenzaalsestraat bijna klaar!
Feestelijke heropening op zondag 22 mei
De werkzaamheden aan de Oldenzaalsestraat vorderen gestaag. Zoals u onder 'werk aan de weg' in deze advertentie kunt lezen wordt het 'fluisterasfalt' begin mei aangebracht. Op initiatief van de Ondernemersvereniging Oldenzaalsestraat (OVO) en in nauwe samenwerking met de gemeente zijn de voorbereidingen in volle gang voor een groot openingsfeest op zondag 22 mei, ter ere van de heropening van de Oldenzaalsestraat. Reserveer deze datum alvast in uw agenda! Om de ongetwijfeld vele bezoekers ruim baan te gunnen wordt de Oldenzaalsestraat vanaf zaterdagavond 21 mei afgesloten vanaf de kruising met de Wemenstraat/Eikstraat tot de kruising met de Sloetsweg/Beethovenlaan. Binnenkort leest u in deze gemeentelijke advertentie het complete programma.
Bevrijdingsfestiviteiten in De Drôhme

Pop versus Poetry & Van Katoen / DJ MP

In het kader van 60 jaar bevrijding in Hengelo organiseert Metropool op 5 mei een middag- en avondprogramma die beide plaatsvinden in de Drôhme, een futuristische koepeltent die wordt opgebouwd op het terrein van de Bataafse Kamp.

Middagprogramma

Binnen het thema "Vrijheid delen is de kunst" vindt 's middags, van 13.30 uur tot 15.30 uur een uniek spektakel plaats. Onder de titel "Pop versus Poetry" gaan podiumdichters en popartiesten de ultieme strijd aan om de macht over het Woord - in een heuse boksring. Pop vs. Poetry belooft een verhitte sfeer. Geen bandjes of een danceparty, maar een heus kickboksspektakel. Ruige popmannen gaan de strijd aan met de sterkste dichters van Nederland. Gespierde taal dus, compleet met masseurs, rondemissen, jury, scheidsrechters en lenige woordkunstenaars. Aan het eind van deze broeierige middag weet u wie er gehavend de ring uitkomt en bepaalt u mee wie de macht heeft over het woord! Zijn goede liedjes immers geen briljante gedichten en zijn goede gedichten eigenlijk geen prachtige liedjes?De presentatie en muziek is in handen van Tim Beumers en DJ MP (VSOP). In de ring zijn onder andere de volgende popartiesten te zien Bob Fosko, Bazz (VanKatoen) en André Manuel. De volgende dichters komen in actie: Daniël Dee (de Medeklinkers), Tjitse Hofman en Diana Ozon Kaarten gratis af te halen
Let op ! Voor Pop versus Poetry zijn slechts 500 gratis plaatsen beschikbaar, die vooraf te reserveren zijn bij Metropool, Popeye en de Gemeentewinkel.
Avondprogramma
's Avonds vinden in de Drôhme gratis concerten plaats van DJ MP en Tim Beumers, beide van de veelbelovende nederhiphopact VSOP en de Nederlandstalige nu-metal sensatie Van Katoen.
Het avondprogramma start om 20.30 uur en is vrij toegankelijk; reserveren is niet nodig.
Oranjefestiviteiten
Rommel?
De Hengelose Oranjevereniging organiseert op 30 april weer haar jaarlijkse rommelmarkt, die plaatsvindt op het plein aan de Wetstraat en in de Wemenstraat. Kijk voor meer informatie op www.hovhengelo.nl. Hierbij een dringend verzoek voor de mensen die een plaats innemen op de rommelmarkt. Laat uw niet verkochte 'rommel' niet liggen, maar laat uw plek schoon achter! De afgelopen jaren is de vervuiling na afloop sterk gestegen en daarmee ook de kosten voor het schoonmaken en verwijderen van de achtergebleven spullen. U kunt de overgebleven 'rommel' kwijt in de containers die speciaal hiervoor op het plein worden geplaatst
Parkeerplaatsen centrum tijdelijk buiten gebruik
In verband met te houden activiteiten op Koniginnedag - zaterdag 30 april - zijn tussen 06.00 en 18.00 uur de volgende parkeerplaatsen/-terreinen afgesloten:
Langestraat, Burgemeester Jansenplein, Burgemeester Jansenstraat, Kloosterterrein, De Wetstraat (grote parkeerterrein - langsgelegen parkeerplaatsen en kleine parkeerterrein naast de apotheek), Smutsstraat, Enschedesestraat (gedeelte tussen de Drienerstraat tot de Wolter ten Catestraat), Drienerstraat (parkeerplaatsen -gedeelte tussen de voormalige bank en de Enschedesestraat). Oranjekermis 26 april tot 7 mei 2005
In de periode van dinsdag 26 april tot zaterdag 7 mei 2005 zijn de parkeerplaatsen/-terreinen Burgemeester Jansenplein, Burgemeester Jansenstraat en Kloosterterrein afgesloten in verband met de te houden Hengelose Oranje Kinderkermis.
Voor een bezoekje aan de stad adviseren wij u zoveel mogelijk het openbaar vervoer of de fiets te gebruiken.
Raadscommissies
De meest actuele agenda's van de raadscommissies vindt u onder Bestuur & Organisatie/Bestuursagenda.
In verband met het ontbreken van agendapunten komt de vergadering Vastgesteld beleid
Reïntegratieverordening 2005
Op dinsdag 5 april jl. heeft de gemeenteraad de reïntegratieverordening 2005 vastgesteld, onder intrekking van de reïntegratieverordening 2004. De verordening ligt ter inzage bij de balie van Sociale Zaken in het Stadskantoor Hengelo aan de Hazenweg 121. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Richard Kotterik, telefoon (074) 245 95 33.

Bestemmingsplannen

Bestemmingsplan Woolder Es onherroepelijk

Bij besluit van 15 februari 2005, kenmerk RWB/2004/4477 heeft het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel het besluit van de gemeenteraad van 9 november 2004, nr. 70223 tot vaststelling van het bestemmingsplan Woolder Es goedgekeurd.

Het goedkeuringsbesluit heeft van 2 maart tot en met 13 april 2005 ter inzage gelegen bij de afdeling Bouwen. Gedurende deze termijn kon tegen de goedkeuring beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht bij Gedeputeerde Staten, door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden alsmede door degenen die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.

Ter inzage

Het bestemmingsplan Woolder Es is derhalve met ingang van 14 april 2005 onherroepelijk geworden en ligt ter inzage bij de afdeling Bouwen.

* C T Storkstraat 55, veranderen 4 kozijnen
* Elsschotplantsoen 17, veranderen en vergroten woonhuis
* Esrein 50, veranderen en vergroten woonhuis
* Godfried Bomansstraat 70, plaatsen dakkapel
* M A de Ruyterstraat 46, veranderen en vergroten woonhuis
* Oldenzaalsestraat 229, veranderen en vergroten woonhuis
* Tuindorp 't Lansink, plaatsen 218 lantaarns
* Achterhoekse Molenweg 80, veranderen en vergroten woonhuis
* Berfloweg 102, veranderen winkel/woonhuis in een appartementengebouw

* Castorweg 245, plaatsen lichtbak

* Geerdinksweg 141, oprichten technische ruimte
* Goudstraat 31, oprichten bedrijfspand en een oprijbaan
* Harderstraat 22, plaatsen dakkapel

* Josef Haydnlaan 30, 32, 34, herbouwen 3 woonhuizen (Wijzing reeds verleende vergunning nr. 2004/087)

* Joseph Schumpeterstraat nabij nr. 2, oprichten bedrijfshal
* Kettingbrugweg 48, veranderen en vergroten woonhuis
* Oude Molenweg 25, veranderen en vergroten woonhuis
* Pastoriestraat 43, veranderen en vergroten bedrijfspand
* Wegtersweg 14, plaatsen 2 opschriften

* Wegtersweg 34, plaatsen 2 reclameobjecten

Monumentenvergunning


* Pastoriestraat 43, veranderen en vergroten bedrijfspand (gemeentelijk monument)

Inzien

U kunt de desbetreffende stukken van 27 april tot en met 25 mei 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Nadat burgemeester en wethouders over deze aanvragen een besluit hebben genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u -wanneer u belanghebbende bent- een bezwaarschrift indienen.
maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen in het Stadskantoor, telefoon 245 9652.
Inspraak artikel 6a WRO
Het gemeentebestuur betrekt inwoners van de gemeente en de in de gemeente belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen bij de voorbereiding van gemeentelijke ruimtelijke plannen of herziening daarvan. Op grond van artikel 150 van de Gemeentewet kunnen gedurende vier weken inspraakreacties bij het college van B&W worden ingediend voor het volgende plan:

* Goudstraat 31, voor het oprichten van een bedrijfspand Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende Inzien en inspraakreactie
U kunt de desbetreffende stukken van 27 april tot en met 24 mei 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzagetermijn kunt u een schriftelijke inspraakreactie indienen bij burgemeester en wethouders. Artikel 17 WRO
Tijdelijke vrijstelling van de gebruiksbepalingen Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid vrijstelling te verlenen voor het perceel:

* Weyinksweg 25 inzake het tijdelijk in gebruik nemen van een bedrijfspand ten behoeve van de vestiging van een haarstudio/ beautycentrum en groothandel voor een periode van maximaal 2 jaar. Het bouwplan is in strijd met de gebruiksbepalingen van het ter plaatse geldende bestemmingsplan.
Inzien en zienswijzen
U kunt de desbetreffende stukken van 27 april tot 11 mei 2005 inzien Artikel 15 WRO

* Cruys Voorberghstraat 130, veranderen en vergroten van een woonhuis met kantoor
Deze vrijstellingsmogelijkheid is opgenomen in het geldende bestemmingsplan.
U kunt de desbetreffende stukken van 27 april tot 11 mei 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijke zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders.
* Enschedesestraat 309, veranderen en vergroten woonhuis en oprichten 2 tuinmuren

* Mr. P.J. Troelstrastraat 130, veranderen en vergroten woonhuis bestemmingsplan.
U kunt de desbetreffende stukken van 27 april tot 25 mei 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijke Rectificatie

In de (vorige) advertentie gepubliceerd in het Hengelo's Weekblad van 19 april 2005 dient het volgende gerectificeerd te worden:

Artikel 19, lid 3 WRO


* het huisnummer in het adres Industriestraat 87-E, moet zijn: Industriestraat 78-E

* het huisnummer voor de Breemarsweg ontbreekt, dit moet zijn Breemarsweg 139.


* Fien de la Marstraat 16, veranderen en vergroten woonhuis
* Helhoesstraat 11, veranderen en vergroten woonhuis
* Namenstraat 8, oprichten garage annex berging
* Padangstraat 9, veranderen en vergroten woonhuis
* Reitzstraat 40, veranderen en vergroten woonhuis
* Spinnersweg 31, veranderen gevel

* Tuindorpstraat 11, veranderen en vergroten woonhuis
* Tuindorpstraat 23, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* Goudvisstraat 12, veranderen en vergroten woonhuis
* Pastoor Eppinkstraat 37, oprichten kap op garage en kap op berging

Reclamevergunning


* Deldenerstraat 47, plaatsen opschrift op luifel

Vergunning van rechtswege


* Dr A Kuyperstraat 17, oprichten erfafscheiding Alle vergunningen zijn in week 15 verzonden. Voor de juiste datum van Wet milieubeheer

Ingekomen meldingen

Algemene maatregel van bestuur (8.41 Wm)

Besluit horeca-, sport- en recreatieinrichtingen milieubeheer


- Kanaaldijk 12, Kantine SV Wilhelminaschool in verband met het veranderen van een kantine


- Pruisische Veldweg 75, Clubhuis Veldwijk Oost in verband met het veranderen van een clubhuis
Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer
* W. de Clercqstraat 15 + 17, Culturele vereniging v.d. Islam in verband met het veranderen van een culturele vereniging
* O.L. Vrouwestraat 6, O.L. Vrouweparochie in verband met het veranderen van een kerkgebouw
Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer
* Breemarsweg 220, Sterbedrijvendienst Bv in verband met het veranderen van een inrichting voor de opslag van schoonmaakmiddelen
Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer
* Aquamarijnstraat 143, RM-Support in verband met het oprichten van een inrichting voor consulting en advies, handelsactiviteiten, koude techniek en rotating equipment

* Opaalstraat 5, Brezan Automaterialen in verband met het veranderen van een inrichting voor de opslag van automaterialen/ onderdelen en toebehoren
Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer
* Robijnstraat 7, Van Rijn in verband met het oprichten van een inrichting voor de verkoop van automaterialen en gereedschappen De inrichtingen moeten voldoen aan de voorschriften opgenomen in de bijlage bij het desbetreffende besluit.
Inzien
U kunt de desbetreffende stukken inzien bij de afdeling Milieu. U kunt geen bezwaar- of beroepschrift indienen.
Ontwerpbeschikking
aan de

* Alfred Marshallstraat 2, voorschrift 6.9 opgenomen in hoofdstuk 6 "Bodembescherming" van de voorschriften verbonden aan de oprichtingsvergunning, verleend op 18 januari 2005 aan Stork Plastics Machinery BV, voor een op te richten industriële inrichting (o.a. fabricage van spuitgietmachines voor de kunststofverwerkende industrie) te wijzigen, de voorschriften 6.13 t/m 6.15 te vernummeren tot 6.15, 6.15a en 6.15, één en ander onder invoeging van een tweetal nieuwe voorschriften genummerd 6.13 en 6.14.
De betreffende voorschriften hebben betrekking op maatregelen, gedragingen en voorzieningen ter bescherming van de bodem. U kunt de desbetreffende stukken van 27 april tot 25 mei 2005 inzien bij de afdeling Milieu. Tijdens de inzagetermijn kunt u gemotiveerde schriftelijke bedenkingen indienen bij burgemeester en wethouders. U kunt -schriftelijk en gelijktijdig met de bedenkingen- vragen uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken. U wordt ook in de gelegenheid gesteld over de ontwerpvergunning van gedachten te wordt ook uitgenodigd. Tegen de beschikking kunt u later alleen beroep instellen als u bedenkingen hebt ingediend. Bij de bekendmaking van de beschikking wordt u hierover verder geïnformeerd. Vergunningenbesluiten

* Weijinksweg 25 en 26 een revisievergunning (artikel 8.4, lid 1 Wet milieubeheer) verleend aan Erje Holding voor een ballonvaartbedrijf en een keuringsbedrijf van gas- en heteluchtballonnen. Deze vergunning betreft ondermeer het ten opzichte van de oude vergunning vergroten van de opslag van propaangasflessen tot een gezamenlijke inhoud van maximaal 5000 liter (= maximaal 111 flessen). Tegen de ontwerpvergunning zijn 85 brieven met bedenkingen ontvangen. De bedenkingen betroffen vooral de gasflessenopslag en de risico's die daaraan zijn verbonden. In de beschikking worden de bedenkingen besproken. Naar aanleiding van de bedenkingen zijn enkele voorschriften van de ontwerpvergunning aangepast.

* Brinkhuisweg 24 een oprichtingsvergunning (art. 8.1, lid 1 sub a Wet milieubeheer) verleend aan Maatschap Nijhof voor een melkveehouderij. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpvergunning.

* Zirkoonstraat 4 een revisievergunning (art. 8.4, lid 1 Wet milieubeheer) verleend aan Fleuregio voor een groothandel in bloemen, planten en aanverwante artikelen . De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpvergunning.
* Hassinkweg 20 een revisievergunning verleend aan Leco Staal Bouw B.V. voor een constructiebedrijf. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpvergunning.

* Binnenhavenstraat 93 een revisievergunning (art. 8.4, lid 1 Wet milieubeheer) verleend aan Luma Hengelo Bv voor een plaat- en konstructiebedrijf. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpvergunning.

* Aan de vergunningen zijn voorschriften verbonden om nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken.
U kunt de desbetreffende stukken van 27 april tot en met 7 juni inzien bij de afdeling Milieu. U kunt van 28 april tot en met 8 juni 2005 een beroepschrift (in tweevoud) indienen bij de Afdeling
* tijdig bedenkingen tegen het ontwerpbesluit hebt ingediend; dienen;

* bedenkingen hebt tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbesluit.
De besluiten treden in werking na afloop van de beroepstermijn. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde Afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift.


Kapvergunningen

Verleend

In de week van 13 tot en met 19 april 2005.

* Anthony van Leeuwenhoeklaan, ter hoogte van huisnummer 20, kappen van 1 walnoot. Herplant: geen.

Inzien en bezwaarschrift

U kunt de desbetreffende stukken zes weken inzien bij de sector Wijkbeheer in het Stadskantoor Hengelo. Wanneer u belanghebbende bent, kunt u -binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit- een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:
* naam en adres van de indiener

* de dagtekening

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht
* de gronden van het bezwaar.

Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht (postbus 335, 7600 AH Almelo) vragen een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als een bezwaarschrift.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Besluiten

In de week van 18 april tot en met 22 april 2005

Toewijzen


* Tom Mandersstraat, de eerste, rechter parkeerplaats direct voor de woning, nummer 24;

* Isaäcstraat 121, de eerste, rechter parkeerplaats recht tegenover de woning

* Wilgenweg, een te creëren parkeerplaats, rechts van de lichtmast en recht tegenover de woningen -huisnummers 52 en 54-
* H. Leefsmastraat, de eerste, linker parkeerplaats in de rij van 5 parkeerplaatsen ter hoogte van de in-/uitgang van het appartementencomplex met de even huisnummers: 25 t/m 31, 43 t/m 51
* H. Leefsmastraat, tweede, rechter parkeerplaats in de rij van 4 parkeerplaatsen ter hoogte van de in-/uitgang van het appartementencomplex met de oneven huisnummers: 3-11 t/m 3-31, 5-11 t/m 5-31 en 7-11 t/m 7-31

* H. Leefsmastraat, de tweede, rechter parkeerplaats in de rij van 4 parkeerplaatsen ter hoogte van de in-/uitgang van het appartementencomplex met de oneven huisnummers: 3-11 t/m 3-31, 5-11 t/m 5-31 en 7-11 t/m 7-31

* H. Leefsmastraat, de eerste, linker parkeerplaats in de rij van 4 parkeerplaatsen ter hoogte van de in-/uitgang van het appartementencomplex met de oneven huisnummers: 3-11 t/m 3-31, 5-11 t/m 5-31 en 7-11 t/m 7-31

* H. Leefsmastraat, de tweede, linker parkeerplaats in de rij van 4 parkeerplaatsen ter hoogte van de in-/uitgang van het appartementencomplex met de oneven huisnummers: 3-11 t/m 3-31, 5-11 t/m 5-31 en 7-11 t/m 7-31

Inzien en bezwaarschrift

U kunt de desbetreffende stukken zes weken inzien bij de sector Wijkbeheer, Stadskantoor Hengelo (Hazenweg 121). Wanneer u belanghebbende bent kunt u binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:

* naam en adres van de indiener

* Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is
* De gronden van het bezwaar.

Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht (postbus 335, 760.0 AH Almelo) vragen een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het bezwaarschrift.

Verkeersbesluiten

Voorgenomen besluiten

Afrikaanderbuurt, Elsbeek

Om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen en de verkeersveiligheid te vergroten heeft de gemeente Hengelo zich geconformeerd aan het "Startprogramma Duurzaam Veilig". Het instellen en inrichten van 30 km gebieden vormt een belangrijke maatregel om bovengenoemde doelstelling te bereiken. Nu de reconstructie van de Oldenzaalsestraat bijna voltooid is, is de gemeente van plan voor de Afrikaanderbuurt en Elsbeek de volgende verkeersmaatregelen te nemen:


- Oude Molenweg, middengeleider ter hoogte van de Reigerweg / Colensostraat;

Aanleg van de middengeleider moet vooral de kruising verkeersveiliger maken. Zowel voor de Reigerweg als Colensostraat geldt dat men er dan alleen rechtsaf in en uit mag rijden. De oversteekbaarheid van de Oude Molenweg voor fietsers en voetgangers wordt daarmee verbeterd. Daarnaast beperkt de maatregel het sluipverkeer en parkeerverkeer in de Afrikaanderbuurt.


- Wemenstraat, eenrichtingsverkeer tussen de parkeergarage Thiemsbrug en het begin van het autovrije gebied en eenrichtingverkeer Steijnstraat tussen Schalkburgerstraat en Wemenstraat richting Oldenzaalsestraat. Autoverkeer op zoek naar een parkeerplaats wordt niet meer uitgenodigd voor een gratis parkeerplaats in de wijk. Met het instellen van eenrichtingsverkeer wordt bovendien sluipverkeer door de wijk beperkt. Daarnaast wordt voorkomen dat fietsers richting Oldenzaalsestraat in conflict komen met tegemoet komend autoverkeer de Afrikaanderbuurt in.


- Hertzogweg, verplichte rijrichting rechtsaf Hertzogweg - Oude Molenweg.

De verplicht rijrichting moet vooral de kruising verkeersveiliger maken. Het zicht op verkeer komend vanaf de Enschedesestraat wordt vaak belemmerd door voor de verkeerslichten wachtende auto's. Alleen rechtsaf de Oude Molenweg in blijft toegestaan.


- Cronjéstraat, afsluiten voor gemotoriseerd verkeer;

Door het opnemen van de Wemenstraat in het autovrije gebied is de Cronjéstraat een doodlopende weg geworden. Mede om het autoverkeer zoveel mogelijk uit het autovrije gebied te weren wordt de Cronjéstraat enkel toegankelijk voor aanwonenden en voor het laden en lossen ten behoeve van aanliggende bedrijven.


- Steijnstraat, omdraaien rijrichting tussen Bothastraat en Paul Krugerstraat;

Het omdraaien van de rijrichting verbetert, uitgaande van het gehele pakket aan maatregelen, de bereikbaarheid van de percelen in dit deel van de Steijnstraat en draagt bij aan het beperken van sluipverkeer en zoekverkeer.

Inzien en zienswijzen

U kunt de desbetreffende stukken van 28 april tot 26 mei 2005 inzien bij afdeling Bouwen en de Gemeentewinkel. Wanneer u belanghebbende bent, kunt u -tijdens de inzagetermijn- schriftelijke zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen en voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Wennink van de afdeling Stedebouw en Verkeer, telefoon (074) 245 97 72.