Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht 26-04-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Twee inbrekers aangehouden

MAARSSEN In de nacht van zondag om maandag zijn twee inbrekers, van 44 en 33 jaar uit Almere, aangehouden.

Omstreeks 04.40 uur kwam bij de politie de melding binnen dat in een winkel aan de Dokter Plesmanlaan werd ingebroken. Door een getuige was er glasgerinkel gehoord en er zouden 3 verdachten met een grote zak zijn weggerend in de richting van de Pieter de Hooghplein. Na een zoekactie in de omgeving kon de politie twee verdachten aanhouden. Zij hadden zich verstopt in de bosjes op de Dr. Arienslaan. Ook trof de politie de zak met gestolen goederen aan. De derde verdachte wist te ontkomen. De verdachten zijn ingesloten verhoor en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Getuigen gezocht

MAARSSEN Op donderdag 14 april 2005 is een 12-jarige jongen uit Maarssen slachtoffer geworden van openlijke geweldpleging.

Omstreeks 15.30 uur fietste de jongen samen met een vriendje vanuit school naar huis. Op de Zwanenkamp zagen zij dat twee jongens achter hen rijden. Het slachtoffer voelde opeens dat er tegen zijn fiets werd getrapt. Eén van de twee verdachten trok de muts af van het slachtoffer en gooide deze op de grond. Toen de jongen zijn muts wilde oppakken kreeg hij een stomp in zijn maag. Het slachtoffer is samen met zijn vriend weer op de fiets gestapt en zijn weggereden. De verdachten bleven hen echter volgen. En even verderop werd weer aan de fiets van het slachtoffer getrokken. Toen het slachtoffer afstapte, kreeg hij een paar duwen. Hierop kwamen een man en een vrouw uit een zijstraat gelopen en spraken de verdachten aan. Zij zijn hierop gevlucht. De politie wil graag in contact komen met deze twee getuigen.

De twee getuigen en andere mensen die op het genoemde tijdstip en locatie iets opvallends hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Bromfietser gewond

WILNIS - Op maandagavond is een 16-jarige bromfietser gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding.

Omstreeks 18.30 uur reed de bromfietser over de Pastoor Kannelaan, komende uit de richting van de I.R. Enschedeweg. Op het kruispunt Pastoor Kannelaan, Veenweg met de Pieter Joostenlaan had hij in een bocht zijn bromfiets niet meer onder controle. Hij raakte een stoeprand, waardoor hij de macht over het stuur volledig kwijtraakte. Hierdoor kwam hij met zijn lichaam tegen een verkeersbord aan en kwam ten val. Met verwondingen aan heup en been is hij overgebracht naar ziekenhuis Hofpoort in Woerden. Na behandeling kon hij, met kneuzingen aan heup en onderrug, weer huiswaarts keren.

Schennispleger aangehouden

MAARSSEN Op maandagavond is een 46-jarige man uit De Meern aangehouden voor openbare schennis.

Omstreeks 20.10 uur zagen agenten op het Antilopespoor, dat een man langs de weg zichzelf aan het bevredigen was. Hierop hebben zij de man aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.