1e persbericht van dinsdag 26 april 2005

Eindhoven 26-04-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten op heterdaad betrapt bij diefstal fiets

Op de Limburglaan zijn maandag rond 23.20 uur een man van 47 jaar (woonplaats onbekend) en een 59-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een getuige zag de mannen met een fiets over een hek van een bedrijfsterrein klimmen en waarschuwde de politie. De politie betrapte de verdachten vervolgens toen zij tussen het struikgewas het slot van de fiets aan het openbreken waren. Beiden zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Inbreker snel opgepakt

De politie heeft dinsdag rond 3.00 uur in de Veldmaarschalk Montgomerylaan een 36-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man had kort daarvoor bij een winkel aan de Kruisstraat ingebroken. Daar werd een etalageruit ingegooid en de kassa van de zaak gestolen. Een getuige zag de dief met de kassa onder zijn arm wegfietsen. Gewaarschuwde agenten konden de man snel aanhouden. In zijn broekzakken had hij een flinke hoeveelheid muntgeld. De kassa werd in een gangetje aan de Spinnerstraat teruggevonden. Het wisselgeld dat er in had gezeten was gestolen.

Helmond: Vier jongens opgepakt na poging overval

De politie heeft maandag rond 23.00 uur in het Ameidepark vier jongens aangehouden. De vier, 15, 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit Helmond en Aarle Rixtel, worden verdacht betrokken te zijn bij een poging overval op een 37-jarige vrouw aan de Hoofdstraat. Rond 21.40 uur werd er bij haar aan de woning aangebeld. Toen ze de deur opende werd de vrouw met traangas in haar gezicht gespoten. Twee mannen probeerden haar woning binnen te dringen. Er ontstond een worsteling. Toen de vrouw om hulp riep verdwenen haar belagers. Aan de hand van het verstrekte signalement konden de vier later worden aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Wapens en drugs

Maandagavond rond 19.40 uur is in zijn woning een 35-jarige Helmonder aangehouden. In de woning van de man vonden agenten een samoeraizwaard, een alarmpistool, verschillende hulzen van een vuurwapen, een valmes, een slagwapen en kleine hoeveelheden cocaïne en versnijdingmiddelen. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Asten: Geweldpleger opgepakt

De politie heeft dinsdagmorgen rond 6.20 uur in zijn woning in Asten een 24-jarige man opgepakt. De man had op zaterdag 16 april rond 2.00 uur in een café aan de Julianastraat een 22-jarige man uit Asten met een glas in zijn gezicht geslagen. Het slachtoffer liep ernstig letsel op aan zijn gezicht en moest zich in een ziekenhuis laten behandelen. De aangehouden man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Soerendonk: Snelheidscontrole

Op de Molenheide zijn maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur 75 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 9 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 114 km/u, terwijl hier maximaal 80 gereden mag worden. Ook werd nog een bekeuring uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel.

Westerhoven: Verdachten aangehouden na ongeregeldheden

Op een vakantiepark in Westerhoven zijn maandag rond 23.50 uur twee mannen van 19 jaar uit Arnhem en Groningen aangehouden. Het verdachte duo zou kort voor hun aanhouding op het park mensen hebben lastig gevallen en met glazen hebben gegooid. Ook hadden ze tegen een brommobiel geslagen. Beveiligingsmedewerkers grepen hen in de kraag. Deze werden bedreigd met de dood. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.