Binnensticht, 11.40 uur

Utrecht 26-04-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Onder invloed

BILTHOVEN Op maandag 25 april werd een automobilist aangehouden omdat hij onder andere onder invloed van alcohol verkeerde.

Rond 22.15 uur kreeg de politie de melding van een getuige dat hij een automobilist met hoge snelheid over de Soestdijkseweg zuid zag rijden. De automobilist zou daarbij slingerend rijden en zonder enige aanleiding hard remmen.

Politiemensen gingen die kant op en zagen de betreffende automobilist op de Soestdijkseweg zuid rijden. Zij gingen achter hem aan en gaven hem een stopteken. De verdachte ging vol in zijn remmen en stopte. Toen een politieman uit de politieauto stapte, gaf de verdachte gas en reed weg. Met zwaailicht en sirene werd de achtervolging ingezet. De verdachte stopte opnieuw en werd met de politiewagen klemgezet.

De verdachte, een 27-jarige man uit De Bilt, bleek teveel te hebben gedronken en maakte een zeer verwarde indruk. Hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 305 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Gezien zijn toestand, vermoedde de politiemensen dat hij niet alleen onder de invloed van alcohol verkeerde. De verdachte gaf aan drugs te hebben gebruikt. Ter bepaling daarvan is bloed bij hem afgenomen. Aan de hand van de uitslag daarvan zal proces-verbaal tegen de verdachte worden opgemaakt.

Diefstal

DEN DOLDER Op maandag 25 april werd door vermoedelijk twee mannen een diefstal gepleegd.

Rond 14.00 uur waren enkele werklui aan het werk bij een huis aan de Dolderseweg. Zij zagen dat een donkere Opel Corsa aan kwam rijden en uit de auto stapten twee mannen. Het tweetal sprak de werklieden aan en het tweetal werd verwezen naar de eigenaar van het huis. Eén van de mannen bleef buiten staan en de ander ging de woning binnen. Hij kwam even later naar buiten en beide mannen reden daarop in de Opel Corsa weg.

Even later ontdekte de eigenaar dat een fototoestel uit het huis was gestolen, terwijl er geen andere mensen meer in de woning waren geweest.

De verdachten voldeden aan het volgende signalement:


1) kleine gezette man van 20-30 jaar, getint uiterlijk, donker kort haar. Hij droeg een donkere blouse;


2) man van eveneens 20-30 jaar, langer dan de eerste, getint uiterlijk, donker kort haar en hij droeg een donker shirt.

Zij reden in een oud model donkerkleurige Opel Corsa.

Mensen die de verdachten, mogelijk in combinatie met de Opel Corsa, menen te herkennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.