Gemeente Wijk bij Duurstede

Planvoorbereiding "Duurzaam Veilig Noorderwaard Zuid"

Planvoorbereiding "Duurzaam Veilig Noorderwaard Zuid" Op 4 april 2005 heeft in het gemeentehuis van Wijk bij Duurstede het derde en laatste werkgroepoverleg Duurzaam Veilig inrichten van de Noorderwaard Zuid plaatsgevonden. De werkgroep (bestaande uit vertegenwoordigers van 3VO, de Brandweer, de Politie, 8 bewoners uit de wijk en gemeenteambtenaren) is tot een conceptplan gekomen. In dit plan zijn zoveel mogelijk van de knelpunten, die zijn aangegeven op een knelpunteninventarisatieavond en in een huis-aan-huis enquête verwerkt en zijn de belangen van alle partijen zoveel mogelijk meegenomen.

De te nemen maatregelen in dit (concept)plan omvatten o.a.: 0M De gehele woonwijk wordt benoemd tot verblijfsgebied, (max. snelheid 30 km/uur) en tot park.
0M Toegang tot de wijk d.m.v. een poortconstructie (een inritconstructie met zoneborden zoals op de kruising Hoogstraat-Nieuweweg).
0M Het creëren van extra parkeerplaatsen (met name op de Hoogstraat en Mierlo).
0M Snelheidsremmende maatregelen met behulp van `punaises' en verhoogde kruisingsvlakken.
0M Bereikbaarheid voor gehandicapten en kinderwagens waarborgen d.m.v. verlaagde banden en inritjes.
0M Plaatsen van extra lantaarnpalen waar nodig. 0M Groot groenonderhoud in de gehele wijk, extra controle op overhangend groen.
0M Een deel van de Prins Hendrikweg wordt ingericht als fietspad. 0M Langs het eerste deel van de Prins Hendrikweg zal een voetpad worden aangebracht.
0M In de gehele wijk wordt plaatselijk herstraat op locaties waar verzakking of breuk is opgetreden.

Momenteel wordt het definitieve conceptplan opgesteld. Vervolgens wordt er een globale kredietraming opgesteld. Het conceptplan met de raming wordt aangeboden aan B&W en de gemeenteraad. Heeft B&W dit plan vastgesteld, dan ligt het conceptplan 4 weken voor belangstellenden ter inzage. Deze tervisielegging zal aan de bewoners van deze wijk gemeld worden in een huis-aan-huis brief, op deze gemeentepagina en op de gemeentelijke website www.wijkbijduurstede.nl. Tijdens deze tervisielegging periode wordt op een nader te bepalen datum een inspraakavond gehouden. De datum van deze inspraakavond wordt bekendgemaakt op de gemeentepagina. Na de tervisielegging wordt het definitieve plan (met eventuele wijzigingen) ter goedkeuring aan B&W aangeboden. Hierna kan dan begonnen worden met de uitvoering.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de projectleider, dhr. P. van der Linden, tel. 0343-595612 of per e-mail pvdlinden@wijkbijduurstede.nl. Ook kunt u bellen met de wijkcoördinator dhr. Van der Heijden, tel. 0343-595611.

Geplaatst op: 26-04-2005 11:58:29