Politie Zuid-Holland-Zuid

26/4 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

26-04-2005 - Persberichten district II

BEDREIGING
GORINCHEM- Een 33 jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden wegens bedreiging. Dit gebeurde op maandagmiddag 25 april 2005 omstreeks 16.55 uur ter hoogte van de belwinkel aan de Koningin Wilhelminalaan. De dronken man bedreigde een politieagent, die daar in zijn vrije tijd aanwezig was, met de dood. Hij bedreigde tevens een buurtvader die wilde bemiddelen. Ook greep hij een vrouw die in de belwinkel werkt bij haar arm toen zij probeerde de man te kalmeren. Hij werd door politieagenten overgebracht naar het politiebureau. Onderweg braakte hij in de politieauto. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

BOTSING MET MEERDERE BOMEN
MEERKERK- Op maandagavond 25 april 2005 omstreeks 18.45 uur vond op de Zouwendijk een éénzijdig ongeval plaats. Een 21 jarige vrouw uit Meerkerk reed met haar personenauto over de Zouwendijk in de richting van de Borderweg. Door onbekende oorzaak verloor zij de macht over het stuur, raakte van de weg en kwam na het raken van enkele knotwilgen tot stilstand. Ze werd met rugklachten per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem. De auto raakte aan de linkerzijde zwaar beschadigd.

VERNIELING FIETSEN
SLIEDRECHT- Twee jongens van 19 en 20 jaar uit Sliedrecht zijn door politieagenten aangehouden wegens vermoedelijk diefstal en vernieling van fietsen. Dit gebeurde nadat een getuige op maandagavond 25 april 2005 omstreeks 19.35 uur meldde dat het tweetal stond te rommelen aan fietsen bij de fietsenstalling van het NS station aan het Stationsplein. Het tweetal is ingesloten. De politie onderzoekt of de fietsen waarop ze reden gestolen zijn en of er fietsen in de stalling vernield zijn.