Politie Zuid-Holland-Zuid

26/4 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

26-04-2005 - Persberichten district I

SNELHEIDSCONTROLE
ZWIJNDRECHT- HEERJANSDAM- Tijdens een snelheidscontrole met de laserpatrol hebben politieagenten 6 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurder die te snel reden. Eén bestuurder kreeg een bekeuring omdat de APK verlopen was. Ze hielden de controle op maandag 25 april 2005 op de Moermond, de Admiraal de Ruijterweg en de Beethovenlaan te Zwijndrecht en de Randweg en de Molenweg te Heerjansdam. In totaal werden ongeveer 145 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct de bekeuring uitgereikt.

GESTOLEN FIETS
ZWIJNDRECHT- Twee jongens van 17 jaar uit Zwijndrecht en 18 jaar uit Dordrecht zijn door politieagenten aangehouden wegens diefstal of heling van een fiets. Dit gebeurde op maandagmiddag 25 april 2005 omstreeks 17.45 uur op de Willem van Oranjelaan. De 18 jarige jongen reed op een snorfiets met een damesfiets, waarvan het voorwiel van een slot was voorzien, op zijn nek. Na controle bleek dat de fiets als gestolen stond gesignaleerd. De jongens zijn na verhoor heengezonden. De fiets was ongeveer 1 jaar geleden gekocht van een onbekende man. De politie onderzoekt de zaak.

STEEKINCIDENT
DORDRECHT- Vier verdachten, twee mannen van 25 en 28 jaar uit Dordrecht, een 47 jarige man uit Amersfoort en een 46 jarige vrouw uit Dordrecht, zijn door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op maandagavond 25 april 2005 omstreeks 19.30 uur op de Laan der verenigde Naties. Aanleiding was een steekincident op de Thorbeckeweg welk kort daarvoor plaats vond. Een 41 jarige man uit Dordrecht werd door de drie verdachten met een mes in zijn rug gestoken. Hij kreeg een aantal klappen met een honkbalknuppel en werd tevens bedreigd. De verdachten reden weg met een personenauto en werden even later aangehouden. De 41 jarige man raakte licht gewond en liep een steekwond op aan zijn rug. Hij mocht na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De vechtpartij is vermoedelijk ontstaan na een eerdere onenigheid. De verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

AANRIJDING LETSEL
HENDRIK IDO AMBACHT- Op maandagavond 25 april 2005 omstreeks 22.10 uur vond op de kruising Weteringsingel met de Reeweg een aanrijding plaats tussen een fiets en een personenauto. Een personenauto, bestuurd door een 59 jarige vrouw uit Hendrik Ido Ambacht, reed over de Reeweg. Bij de kruising met de Weteringsingel stopte ze. Hierna trok ze op en zag een van links komende fiets, bestuurd door een 25 jarige vrouw uit Hendrik Ido Ambacht over het hoofd. Een aanrijding volgde. De 25 jarige vrouw werd met rugklachten en hoofdpijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Twee mannen van 21 jaar uit Veldhoven en 24 jaar uit Zwolle zijn door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op dinsdagochtend 26 april 2005 omstreeks 01.50 uur op de Krispijnseweg. De 21 jarige bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Ook bleek dat de auto niet APK gekeurd was. Bovendien konden de beide mannen geen identiteitsbewijs tonen en stonden ze gesignaleerd voor een aantal boetes. Ze zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.