Gemeente Soest

Riolering

Datum: 26/04/2005

Maatregelen om vervuiling door rioolwater aan te pakken

Als gevolg van de vernieuwing van het hoofdriool in de Dorresteinweg is vorige week per ongeluk rioolwater terechtgekomen in de vijvers langs de Koningsweg. Inmiddels is een aantal maatregelen genomen om de vervuiling van het water aan te pakken.

De overstort van rioolwater is het gevolg van een fout bij de werkzaamheden aan het hoofdriool in de Dorresteinweg. Omdat daar een nieuwe riool wordt aangelegd, is het bestaande riool tijdelijk afgesloten door middel van zogeheten afsluiters. Deze afsluiters mogen maar beperkte tijd (alleen bij droog weer) gesloten zijn. Zo kan de capaciteit van het bestaande riool als opslagbuffer werken voor het vervuilde water.

Omdat de aannemer van de werkzaamheden heeft verzuimd de afsluiter op tijd weer te openen, is vorige week een hoeveelheid rioolwater terechtgekomen in de vijvers langs de Koningsweg. De gemeente heeft overleg gevoerd met het Waterschap Vallei en Eem over de beste manier om de vervuiling van de vijvers aan te pakken. Inmiddels wordt het vervuilde vijverwater gedeeltelijk overgepompt in het riool terwijl nieuw water wordt ingelaten. Daarnaast wordt het water belucht en besproeid met de bedoeling het zuurstofniveau te verhogen. Deze werkzaamheden zullen nog een aantal dagen duren.

Er zijn geen klachten binnengekomen bij de gemeente over de riooloverstort.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer