Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 april 2005

Onder invloed medicijnen, 2 keer aanrijding

Automobilist veroorzaakt onder invloed van medicijnen tot 2 keer toe een aanrijding, bloedproef afgenomen

Enschede

Maandagmiddag 25 april werd om ongeveer 16.55 uur een aanrijding met letsel gemeld op de kruising Hengelosestraat - de Ruyterlaan in Enschede. Op de rotonde bleek dat een 62 jr. automobilist uit Enschede geen voorrang had verleend aan een 16 jr. Enschedese jongen op een fiets die over het fietspad van de rotonde reed. De 16 jr. werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Ter plaatse bleek dat de 62 jr. dezelfde middag om ongeveer 15.30 uur op de Walhofstraat in Enschede zonder enige aanleiding een kop staart aanrijding had veroorzaakt met een 41 jr. automobiliste uit Tubbergen. Hier was alleen sprake van materiele schade en konden de beide bestuurders hun weg vervolgen. De auto van de 62 jr. werd vanaf de Hengelosestraat - de Ruyterlaan voor technisch onderzoek afgesleept. De 62 jr. werd meegenomen naar het bureau waar, in verband met medicijngebruik, een bloedproef werd gevorderd die is afgenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-050709 / 05-050630)

Gestolen auto uitgebrand

Gestolen auto deels uitgebrand teruggevonden

Enschede

Maandagmorgen 25 april ontdekte een 24 jr. Enschedeër dat zijn blauwe VW Golf was ontvreemd vanaf een parkeerplaats aan de Haaksbergerstraat in Enschede. Hij deed hiervan aangifte. Maandagavond om ongeveer 21.50 uur werd gemeld dat op De Reulver in Enschede een auto in de brand stond. De brandweer was ter plaatse om de brand te blussen en toen bleek dat het om de gestolen auto van de 24 jr. ging. De deels uitgebrand auto is afgesleept. Onderzoek wordt ingesteld. (05-050328 / 05-050821)

Auto gestolen

Landrover ontvreemd vanaf parkeerplaats bij woning

Enschede

Een 26 jr. Enschedese ontdekte maandagmorgen de 26e april dat tussen zondagavond de 25e, 19 uur en maandagmorgen 11.30 uur haar zwarte Landrover Freelander was ontvreemd. De auto met het kenteken 55-VD-VN, had geparkeerd gestaan op een parkeerplaats op de hoek Lipperkerkstraat - Gronausevoetpad in Enschede. Zij heeft aangifte gedaan. (05-050583)

Aanhoudingen na bedreiging en belediging

Echtpaar ter zake openbare dronkenschap opgesloten, beledigd en bedreigd politiemensen

Enschede

Dinsdagmorgen 26 april om ongeveer 04.45 uur passeerden surveillerende politiemensen op de Nijverheidstraat in Enschede een stilstaande taxi. Tijdens het voorbijrijden werd door een vrouw, die naast de taxi stond, tegen de politiemensen de middelvinger op gestoken. Toen de politiemensen daarop haar op haar gedrag aanspraken begon ze de politiemensen voor van alles en nog wat uit te maken en te beledigen en te bedreigen. Hierop werd ze, een 34 jr. Enschedese, aangehouden en kon met de nodige moeite naar het bureau worden overgebracht. Haar echtgenoot, een 56 jr. Enschedeër, probeerde de aanhouding te verhinderen en beledigde de politiemensen daarop ook. Ook hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. In eerste instantie zijn beiden gezien hun overmatig alcoholgebruik in een dronkemanscel opgesloten. Proces-verbaal tegen de twee zal worden opgemaakt. (05-050854)

Verkeersongeval met letsel

Voetganger gewond

Wierden

Op maandag 25 april omstreeks 11.00 uur rijdt een 19-jarige automobiliste een oprit af aan de Europa-ring. Door een hoge coniferenheg zag zij niet dat er een voetganger aan kwam lopen. Deze man, een 59-jarige Wierdenaar, werd geraakt en kwam te vallen. De man is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 05-050414)

Verkeersongeval met letsel

Vuilnisauto en personenauto komen met elkaar in botsing

Rijssen

Op maandag 25 april omstreeks 12.15 uur heeft er op de Brekeldlaan in Rijssen een aanrijding plaatsgevonden tussen een vuilnisauto en een personenauto. Na het doorrijden van een S-bocht is de automobilist van de personenauto geschrokken van de tegemoetkomende vuilnisauto en van een in de voor hem rechterberm geparkeerde auto. De automobilist remde sterk af, waarbij de voorwielen blokkeerden en de auto over de weg-as schoot en frontaal op/onder de voorzijde van de vuilnisauto schoof. De 19-jarige automobilist uit Rijssen, is door brandweer en politie uit zijn personenauto gehaald en overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis, waar hij ter observatie een nacht moest blijven. Het letsel leek mee te vallen. De 37-jarige Hengelose bestuurder van de vuilnisauto kwam met de schrik vrij. (bps: 05-050537)

Verkeerscontrole

Automobilisten bekeurd

Daarle

Op maandag 25 april zijn in een kort tijdsbestek 11 automobilisten bekeurd i.v.m. het inrijden van een geslotenverklaring aan de Dalvoordeweg in Daarle. Hier is deze geslotenverklaring tussen 16 en 19 uur van kracht. De politie controleert hier om sluipverkeer tegen te gaan. (bps: 05-050820)

Wielrenners gewond

Door uitwijkmanoeuvre vielen de renners van de fiets en raakten gewond

Ambt Delden

Op maandag 25 april '05 omstreeks 20.22 uur fietsen een groep van ongeveer 10 wielrenners over de Kanaal Zuidzijde in Ambt Delden. Zij kwamen uit de richting van Goor en reden in de richting van de Dorrebrug. Op een gegeven moment maakte de voorste renner een beweging waarvan de renner achter hem schrok en een uitwijkmanoeuvre maakte. De 48 jarige man uit Hengelo die daar achter fietste viel hierdoor van zijn fiets. Ook de renner die daar weer achter reed, 43 jr uit Zenderen, viel op de grond. Een derde renner, 33 jr uit Borne, belandde in de berm. Hij raakte niet gewond, zijn fiets raakte wel zwaar beschadigd. De 48 jarige man brak zijn sleutelbeen en de 43 jarige man had diverse schaafwonden. De mannen werden door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De aanrijding wordt onderling geregeld. (05-050788)

Veroorzaker aanrijding rijdt door

Auto kwam in de sloot en bestuurder moest voor onderzoek naar het ziekenhuis

Diepenheim

Op maandag 25 april '05 omstreeks 18.41 uur reed een 42 jarige automobilist uit Hengelo over de Hengevelderweg in Diepenheim. Hij reed in de richting van Diepenheim. In tegenovergestelde richting naderde een grijze auto. Deze auto haalt een 17 jarig meisje uit Diepenheim op de fiets in. Hierdoor reed hij zodanig veel naar links dat de 42 jarige automobilist moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Hij reed in de berm en toen hij probeerde te corrigeren door de weg weer op te sturen schoot hij de weg over en belandde in de linker sloot alwaar hij tot stilstand kwam. De grijze auto, een bedrijfsauto, is doorgereden. De 42 jarige man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek mocht de man weer naar huis. De Politie Twente is op de zoek naar de bestuurder van de grijze bestelauto. (05-050755)

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --