Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Doesburg - beschonken vrouw door getuigen van de weg gehaald
Publicatiedatum: 26-04-2005

Twee getuigen hebben maandag tussen Doesburg en Giesbeek een beschonken vrouw belet verder te rijden. De vrouw kon even later door de politie worden aangehouden. De getuigen hadden de vrouw, een 45-jarige Giesbeekse, zwalkend in haar auto zien stappen en vervolgens richting Doesburg rijden. De vrouw zou daarbij volgens de getuigen tot twee keer toe van de weg zijn geraakt. Eenmaal in Doesburg aangekomen was de vrouw gestopt en zou een fles drank hebben gekocht en daar vervolgens van hebben gedronken. Toen ze weer wilde wegrijden hadden de getuigen haar tegengehouden. Terwijl de vrouw aan de praat werd gehouden werd de politie gewaarschuwd, die de vrouw even later aanhield. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage gemeten van
1,9 (ruim drieënhalf maal zoveel als is toegestaan). Het rijbewijs van de Giesbeekse is ingevorderd. Na het opmaken van een proces-verbaal is de vrouw vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort - bromfietscontrole: 90 bekeuringen
Publicatiedatum: 26-04-2005

De politie van Westervoort heeft maandag bij een bromfietscontrole op de Kerkstraat 90 bekeuringen uitgedeeld. Het merendeel (47 stuks) was voor het rijden op opgevoerde brommers. Daarnaast werd een persoon aangehouden wegens verboden wapenbezit. Het gaat om een vijftienjarige Arnhemmer, die als passagier op een van de gecontroleerde bromfietsen zat. Hij bleek een honkbalknuppel bij zich te hebben, die gezien de aard en omstandigheden kon worden aangemerkt als verboden wapen. Bij de controle bleek ook een aanzienlijk aantal bromfietsers geen certificaat te kunnen tonen (12), zij kregen daarvoor ook een bekeuring. De overige bekeuringen waren voor diverse andere verkeersovertredingen. De controles maakten onderdeel uit van het project `Gas terug', waarmee ongewenst rijgedrag onder bromfietsers wordt aangepakt. Het gaat daarbij vooral om snelheidsovertredingen en geluidsoverlast. Bromfietsers die vaker dezelfde overtredingen plegen worden zo in kaart gebracht. Bij de eerste overtreding wordt een waarschuwingsbrief (ondertekend door de burgermeester) opgestuurd, bij de tweede overtreding binnen twee jaar kan de scooter in beslag worden genomen, waarna deze door de rechter verbeurd kan worden verklaard. Bij de controle werd aan 3 bromfietsers zo'n waarschuwingsbrief uitgedeeld omdat ze op een scooter reden met teveel vermogen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 26-04-2005

In Duiven werd maandag op twee verschillende plaatsen gecontroleerd door het verkeershandhavingsteam. De eerste controle vond plaats tussen 13.45 en 17.00 uur op de Parallelweg en was speciaal gericht op bromfietsers. Van de 32 gecontroleerde bromfietsers was er één die op de bon geslingerd werd voor het rijden zonder helm. Acht kregen er een bekeuring voor het rijden op een opgevoerde brommer en 3 wegens het rijden zonder bromfietscertificaat. In de avonduren tussen 18.30 en 20.30 uur werd er gecontroleerd op de Westsingel nabij de rotonde met de Parallelweg. Daarbij werden in totaal nog eens 11 bekeuringen uitgedeeld: 7 wegens te hard rijden, 1 wegens het rijden zonder gordel en 3 voor het rijden op een opgevoerde brommer en ondeugdelijke remmen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden