Gemeente Westerveld

26-4-2005
Versnelde renovatie sportvelden Westerveld

In het voorjaar van 2003 is de âToelichting op het Beheersplan Sportvelden gemeente Westerveldâ vastgesteld. Hierbij was een prioriteitenlijst gevoegd, waarbij duidelijk is aangegeven in welk jaar groot onderhoud aan de sportvelden zou gaan gebeuren. De raad heeft hiervoor de benodigde middelen vastgesteld.

In 2004 is het hoofdveld in Wapse volledig gerenoveerd en voor het jaar 2005 is volgens de prioriteitenlijst het trainingsveld op sportpark De Meerkamp in Havelte aan de beurt. Gezien de ervaring in Wapse en de beschikbare middelen is het mogelijk gebleken, dat ook het hoofdveld op sportpark De Meerkamp volledig gerenoveerd kan worden. Deze werkzaamheden waren gepland voor het jaar 2008.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Bouma Groen en Sport uit Tynaarloo en beginnen op 18 april beginnen. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt er van uitgegaan, dat de v.v. Havelte beide velden per 1 oktober weer in gebruik kan gaan nemen.

Op dit moment wordt onderzocht of het haalbaar is om aan het rugbyveld van rugbyclub Dwingeloo en het trainingsveld van de v.v. Dwingeloo dit jaar nog groot onderhoud te plegen. Deze waren in de prioriteitenlijst gepland voor de jaren 2006 en 2010. Indien dit gerealiseerd kan worden zal dit betekenen, dat er in korte tijd een enorme kwaliteitsverbetering van de velden tot stand komt.