Provincie Utrecht

Persbericht

Goedkeuring bestemmingsplan Woudenbergseweg

26-4-2005
Het college van Gedeputeerde Staten van de Provincie Utrechten heeft het bestemmingsplan `Woudenbergseweg' grotendeels goedgekeurd. Daardoor zijn nieuwe ontwikkelingen langs een deel van die weg mogelijk geworden.

Het gaat om de herinrichting van het Sigmaterrein, de uitbreiding van hotel-restaurant Oud London en een herschikking van de gebouwen en parkeerplaatsen van het conferentieoord Woudschoten. Deze ontwikkelingen passen binnen het provinciaal ruimtelijk beleid.

Dat geldt niet voor de plannen met het landgoed `Sonnehaert'. Deze ontwikkeling voorziet in ongeveer 30 `zorg op maat' woningen, waarvan 25 eenheden in 5 nieuw te bouwen appartementsgebouwen. De provincie heeft geconstateerd, dat er bij deze plannen onvoldoende aandacht is besteed aan de ecologische ligging van het landgoed en de flora- en faunawet. Het college vindt het concept `zorg op maat woningen' binnen de ecologische hoofdsctructuur bovendien niet aanvaardbaar. Ook de gevraagde verklaring van geen bezwaar tegen het bouwplan voor het landgoed, is daarom geweigerd.

Laatst gewijzigd op 04/26/2005 01:07:41 PM. Paginabeheer: Jeroen.van.Houten@provincie-utrecht.nl