Gemeente Drimmelen


"Gulle" ontvangst van nieuwe burgemeester De Kok door de gemeenschap van Drimmelen

De grote belangstelling en de hartelijke felicitaties die de nieuwe burgemeester De Kok en zijn levenspartner mevrouw Cijvat hebben ervaren op de welkomstreceptie van 25 april jl., geven aan dat maatschappelijk Drimmelen ingenomen is met het burgemeesterschap van deze ex-gedeputeerde uit Zeeland.

fotoreportage van de installatie

achtergrond
Ongetwijfeld komen we de komende tijd nog veel meer te weten over deze in 1957 in Goes geboren PvdA-er, die in 1984 op de Erasmus Universieteit in Rotterdam is afgestudeerd op sociaal-economisch beleid/economische sociologie.

Na zijn studie is burgemeester De Kok gestart als projectleider sociaal- economische zaken bij het regionaal project "Mensen zonder Baan" voor Noord- en Zuid-Beveland.

Via de gemeente Middelburg, waar hij verschillende functies heeft bekleed op het gebied van sociaal-economische zaken, is hij in 1987 gekozen tot lid van provinciale staten van Zeeland. U kunt dit vergelijken met het raadslidmaatschap van een gemeente, maar dan op provinciaal niveau.

Vanaf 1993 is de nieuwe burgemeester lid van Gedeputeerde Staten, het dagelijks bestuur van de provincie Zeeland. Hierin beheerde hij tot zijn benoeming als burgemeester van Drimmelen de portefeuilles economische zaken (incl. Zeeland Seaports), recreatie en toerisme, openbaar vervoer en medische zorg.

Uit deze portefeuille en de onderwerpen die in eerdere bestuursperioden bij de provincie Zeeland tot zijn dagelijks werk behoorden (landinrichting, natuur en landschap, jeugd- en jongerenwerk, volksgezondheid, ouderenbeleid, cultuur, monumentenzorg), kunnen we de conclusie trekken dat onze gemeenteraad unaniem een goede keuze heeft gemaakt voor iemand met ruimte kennis en ervaring op velerlei gebied. Kennis en ervaring die erg van nut kunnen zijn voor de verdere ontwikkeling van de gemeente Drimmelen.

eerste handeling
Er is altijd een eerste officiële daad: in dit geval is dat de in gebruikstelling van de nieuwe hotelaccommodatie van 't Trefpunt in Made op woensdag 27 april. De dinsdag daarvoor gaf burgemeester de Kok op dezelfde lokatie het startsein voor de landelijk vermaarde Saradag.

een goede tijd
Wij wensen burgemeester de Kok veel werkplezier en samen met mevrouw Cijvat een fijne tijd in de gemeente Drimmelen.