Ingezonden persbericht


Persbericht d.d april 2005

Onthulling van de Attractiepark Cape Holland tulp

Opening van het nieuwe seizoen gaat gepaard met doping van haar eigen tulp

Attractiepark Cape Holland heeft bij de start van het nieuwe seizoen haar eigen tulp gekregen. Deze bloem is speciaal gekweekt door Bloembollenkwekerij W.F. Langelaan uit Den Helder. Op zaterdag 23 april is deze tulp voor het eerst gepresenteerd en gedoopt door de Kinderkapitein, Michiel Lankaster. De doop was direct ook de start van een nieuw seizoen voor het attractiepark. Vanaf 15 juli is de tulp verkrijgbaar in het attractiepark.

Koninginnedag
Ook met koninginnedag is het leuk om een bezoek te brengen aan Attractiepark Cape Holland. Speciaal omdat het koninginnedag is geld een voordelig tarief. De entree bedraagt op 30 april (koninginnedag) slechts EUR 9,00 p.p.

Onthulling van de tulp
De onthulling van de tulp werd gedaan door piratenkapitein Simon de Zwarte in het bijzijn van tientallen kinderen die hun meegebracht fles leeggooiden in het dok van de Prins Willem. Na de onthulling kon men de flessen vullen met een brief. De flessen zijn gepost in de Noordzee. En de fles die het verste aanspoelt, binnen een periode van 4 weken, ontvangt een jaarabonnement van Attractiepark Cape Holland.

De Attractiepark Cape Holland tulp
De Attractiepark Cape Holland tulp is een nieuwe variëteit van de bloemsoort. De tulp is hiervoor veredeld. Met name de kwaliteit en de houdbaarheid van de tulp zijn hierbij verbeterd. De bollen van de tulp zullen verkocht worden aan bloemenkwekers in zowel Nederland als in de rest van de wereld. Voor de doop is een aantal exemplaren speciaal tot bloei gebracht. Het gaat hierbij om een lange, stevige goedhoudbare tulp. De kleur van de tulp is roze-rood. Vanaf 15 juli is de tulp verkrijgbaar in het attractiepark. De bloeitijd is in de kas vanaf half maart, en op het veld vanaf half april.

Spannende avonturen
In Attractiepark Cape Holland beleven kinderen allerlei spannende avonturen. Zo ontdekken ze Pirate Village, het domein van de piraten, waar ze kunnen klimmen en klauteren. Tijdens een bezoek aan de Hurricane, de grootste nautische simulator van Nederland, ontdekken ze waarom de zeelieden van de VOC in die tijd bang waren voor stormen en piraten. Ook komen ze in de VOC Wonderwalk te weten hoe een schip in die tijd gebouwd werd. Hoogtepunt van de ontdekkingstocht is een bezoek aan het grootste VOC-schip ter wereld, de 'Prins Willem'. Het schip is maar liefst 72 meter lang en 54 meter hoog en was het vlaggenschip van de VOC. Tijdens hun ontdekkingstocht kunnen kinderen bovendien de kapitein van de Prins Willem, zijn bemanning of gevaarlijke piraten ontmoeten. Met een entreekaartje van het attractiepark heeft de bezoeker ook toegang tot het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Hier kan men alles te weten komen over het redden van mensen op zee. Bezoekers kunnen meevaren op een reddingbootsimulator, morseberichten over seinen, telexberichten verzenden of windkracht 10 ervaren in de windtunnel.

Ontdek de schatten van Cape Holland
Cape Holland bestaat uit verschillende onderdelen. Naast het Attractiepark Cape Holland en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers worden er ook door Cape Holland Special Events diverse evenementen georganiseerd in een complex van karakteristieke industriële ruimten en zalen. Deze ruimtes zijn geschikt voor tentoonstellingen, beurzen, en feesten. Cape Holland Utopolis is de grootste megabioscoop van de kop van Noord-Holland. Cape Holland Game Kingdom biedt familie-entertainment zoals de nieuwste computergames. Cape Holland Caper's Nest is een prachtig indoor speelparadijs. Tenslotte is er het Cape Holland Waterworld Café, een bijzonder grand café. Op Cape Holland is ook het Marinemuseum gevestigd. Hier is alles te leren over de geschiedenis van de Koninklijke Marine. Deze diverse onderdelen van Cape Holland hebben hun eigen openingstijden en zijn apart te bezoeken.

Voor meer informatie over Attractiepark Cape Holland kan men bellen met tel: 0900-1231123 (EUR 0.15 p/m). Ook kan men een kijkje nemen op www.capeholland.nl, hier is tevens alle informatie over de andere onderdelen van Cape Holland te vinden.

Noot voor de redactie (