Ingezonden persbericht


Persbericht

VLM Airlines benoemt Peter Kenworthy tot commercieel directeur

Antwerpen, 26 april 2005 - VLM Airlines meldt met genoegen de benoeming van Peter Kenworthy tot commercieel directeur van de onderneming.

Peter Kenworthy (43) startte zijn loopbaan in de luchtvaart in 1985, bij British Caledonian Airways dat later zou fuseren met British Airways. Hij bekleedde diverse functies in de planning-, en commerciële departementen van de twee luchtvaartmaatschappijen. In 1990 stapte hij over naar The Plimsoll Line, de regionale luchtvaartgroep in het Verenigd Koninkrijk, eerst als verantwoordelijke voor Planning & Industry Affairs bij Birmingham European Airways, later als Head of Commercial & Customer Services voor Brymon Airways.

In 1993 werd Peter General Commercial Manager bij GB Airways, waar hij de onderhandelingen voerde voor de eerste franchiseovereenkomst met British Airways. In 1996 werd hij hier Commercial Director, een functie die hij uitoefende tot zijn vertrek vorig jaar bij de luchtvaartmaatschappij. Tijdens deze periode werd een groei van meer dan 25 % per jaar gerealiseerd, wat GB Airways de grootste en meest succesvolle franchise luchtvaartmaatschappij van BA maakte. Voordat hij GB Airways verliet, sloot Peter een code-share overeenkomst af met Iberia voor alle vluchten van deze luchtvaartmaatschappij naar Spanje en het vasteland van Portugal. Tijdens zijn loopbaan bij GB Airways bekleedde Peter verder verscheidene niet-uitvoerende directieposten zoals bij ACL, de organisatie die instaat voor de slotcoördinatie op vele luchthavens in het Verenigd Koninkrijk, waaronder ook London City.

In zijn nieuwe rol wordt Peter verantwoordelijk voor de verdere commerciële ontwikkeling van VLM Airlines. De voortgezette expansie van de luchtvaartmaatschappij is voor hem een topprioriteit: "VLM Airlines heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld van een regionale Vlaamse luchtvaartmaatschappij tot de belangrijkste speler op London City Airport. Het bedrijf geniet een uitstekende reputatie zowel in zakelijke kringen als in de reissector, dankzij zijn service en stiptheid. Ik kijk ernaar uit de strategische expansie van de maatschappij voort te zetten met behoud van de hoge standaarden waarmee de klanten van VLM Airlines de voorbije 12 jaar vertrouwd zijn geraakt."

Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines, verwelkomt Peter: "Ik ben zeer blij dat Peter ons management team komt versterken als Commercial Director. Zijn ervaring en kennis vormen enorme troeven voor de verdere ontwikkeling van onze onderneming als kwalitatieve regionale luchtvaartmaatschappij."

Peter Kenworthy voltooide in 1983 zijn opleiding Transport Management & Planning aan Loughborough University. Tijdens zijn carrière volgde hij ook het Advanced Management Programme bij INSEAD in Fontainebleau (Frankrijk). Peter Kenworthy is getrouwd en heeft twee kinderen.

Beeldmateriaal
Een grote versie is te downloaden op: http://www.online-pr.nl/photos.asp?customer_id=45

Over VLM Airlines
VLM Airlines is actief sinds 1993 en biedt lijndiensten aan vanuit Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Brussel, Liverpool, Luxemburg, Manchester en Jersey met bestemming London City. Vanuit Rotterdam worden er ook dagelijkse vluchten aangeboden naar Hamburg. Vanuit Brussel worden er vluchten aangeboden naar Southampton. In de zomermaanden worden rechtstreekse vluchten aangeboden op de Kanaaleilanden vanuit Rotterdam. Hiernaast organiseert VLM Airlines een groot aantal bedrijfscharters naar uiteenlopende bestemmingen in Europa. De onderneming genereerde over 2004 voor de zevende keer op rij winst en heeft 367 personen in dienst. Op de vaste vluchten van VLM Airlines nam het aantal passagiers tussen 2003 en 2004 met 31 % toe tot 554.000.

Voor online reserveringen, vluchtschema's en overige informatie: www.flyvlm.com



Ingezonden persbericht