Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Dieren - mannen opgepakt na slaan met knuppels

Publicatiedatum: 26-04-2005

Een 31-jarige Arnhemmer en een 26-jarige man uit Spankeren zijn maandagmiddag in Dieren aangehouden wegens mishandeling. Het duo wordt ervan verdacht een 51-jarige Westervoorter te hebben geslagen met knuppels. Het slachtoffer raakte daarbij licht gewond. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden Aan 't Veer in Dieren. Daar zou ruzie ontstaan zijn over twee loslopende honden van een nog onbekende vrouw. Die zou vervolgens hebben gebeld waarop er twee mannen in een auto waren verschenen die de Westervoorter zouden hebben geslagen met knuppels. Het slachtoffer en zijn vrouw (die verder met de schrik vrij was gekomen) wisten weg te komen en meldden zich bij de politie. Het kenteken van de auto van de mannen hadden zij echter wel opgenomen. Kort daarop verscheen de 26-jarige Spankerenaar met zijn auto aan het bureau om de vermissing van zijn hond op te geven. De auto bleek dezelfde te zijn als die waar de twee mannen mee hadden gereden die het slachtoffer hadden mishandeld. De Spankerenaar werd daarop aangehouden. De Arnhemmer, die in de auto voor het politiebureau zat te wachten, werd eveneens aangehouden. Beiden zijn voor onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Lange Water: drie aanrijdingen achter elkaar
Publicatiedatum: 26-04-2005

Op het Lange Water in Arnhem zijn maandagavond tot drie keer toe aanrijdingen ontstaan. Omstreeks half zeven botste ter hoogte van de kruising met de Vlamoven een 31-jarige Arnhemse vrouw met haar auto op een motorrijder, een 28-jarige plaatsgenoot. De motorrijder raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis. Later bleken de verwondingen mee te vallen en beperkt te zijn gebleven tot enkele kneuzingen. Volgens de politie was de automobiliste vanaf de Vlamoven het Lange Water opgereden en had daarbij de motorrijder, die over het Lange Water reed, over het hoofd gezien. In de verkeersdrukte als gevolg van deze aanrijding gebeurden er op het Lange Water nog twee kleine botsingen tussen enkele auto's die achterop elkaar waren gereden. De schade was hierbij beperkt gebleven tot geringe blikschade.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - dagvaardingen na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 26-04-2005

Twee Arnhemse vrouwen zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden in verband met winkeldiefstal in hun woonplaats. Een 38-jarige vrouw werd rond half drie door winkelpersoneel van een zaak aan de Klarendalseweg betrapt. De vrouw zou zonder betalen met levensmiddelen de zaak zijn uitgelopen. Ze werd aan de politie overgedragen en bekende de diefstal. In overleg met justitie kreeg de Arnhemse een dagvaarding uitgereikt. Datzelfde lot was even later een 21-jarige Arnhemse beschoren. Zij liep tegen de lamp bij een zaak aan de Vijzelstraat, toen ze zonder aft rekenen met een paar schoenen aan de haal ging. Ook zij werd aan de politie overgedragen en kreeg later een dagvaarding. De buit was in beide gevallen aan de zaken teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 26-04-2005

Door politie en verkeershandhavingsteam zijn maandag verkeerscontroles uitgevoerd op verschillende wegen in Arnhem. In Arnhem-Zuid werden bij controles op doorgaande wegen in totaal 27 bonnen uitgedeeld, het merendeel (24) voor het rijden zonder gordel. De overigen waren voor mobiel bellen tijdens het rijden en rijden zonder kentekenplaat. Er werd onder meer gecontroleerd op de Hollandweg, Burgemeester Matsersingel en de Koppelstraat. Verder werden er door het verkeershandhavingsteam snelheidscontroles gehouden op de Koningsweg en Hoenderloseweg. Op de Koningsweg werden tussen 15.30 en 21.15 uur 2 bestuurders geflitst. In dat tijdsbestek passeerden 650 bestuurders de radar. Op de Hoenderloseweg bedroeg het aantal overtreders 7 op een totaal aantal van 1100 passanten. Hoogste snelheid was 106 km/u op de Hoenderloseweg, waar maximaal 80 gereden mag worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden