Brabant-Noord Lanceert unieke website

's-Hertogenbosch 26-04-2005 - Jaarverslag 2004 online: 24-uur per dag, 7 dagen per week Gistermiddag heeft korpschef Erik Akerboom een nieuwe website gelanceerd: het online publieksjaarverslag 2004 van de politie Brabant-Noord. Het eerste interactieve politiejaarverslag in Nederland dat 24-uur per dag, 7 dagen per week is te raadple-gen via internet. Het is uniek dat een politiekorps op deze open en transparante wijze verantwoording aflegt over zijn werk, aldus een trotse Akerboom.

De politie ziet de site als opstap naar meer gerichte, directe communicatie met inwoners van haar regio en andere externe relaties via de digitale snelweg. Het jaarverslag 2004 is direct vindbaar via www.politiebrabantnoord.nl, maar kan ook direct worden geraadpleegd via www.politie.nl/brabant-noord

Online Jaarverslag 2004

De site is een doorontwikkeling van de interactieve cd-roms met jaarverslag van de afgelopen jaren. Zo is de navigatie (en daarmee gebruikersvriendelijkheid) verder doorontwikkeld op type bezoeker van de site. Er zijn aparte zoekpaden voor de inwoner, gemeentebestuurder, pers en politiecollegas. De site kent ook een zoekmachine en apart archief met persberichten.

Aan de hand van reportages, beleidsitems, gebeurtenissen en cijfers schetst het verslag een overzicht van de politieregio in 2004. Op gemeente en onderwerp gerubriceerd vindt de bezoeker van de site de informatie waarin hij is geĂŻnteresseerd. Zowel politiewerk als ondersteunende diensten komen in beeld. Tevens bevat de site de vindplaatsen van andere politiejaarverslagen van Brabant-Noord, de Jaarrekening 2004 en links naar politiegerelateerde informatie.