Provincie Zuid-Holland

GS treedt handhavend op naar afvalstortplaats Crayestein-West 26 April 2005

GS treedt handhavend op naar afvalstortplaats Crayestein-West

Gedeputeerde Staten (GS) hebben maandag 25 april aan het einde van de dag de eerste stap gezet in het handhavingstraject naar afvalstortplaats Crayestein-West. In een brief wijzen GS het bedrijf erop dat de vergunning door de Raad van State bij uitspraak van donderdag 21 april is geschorst, en het bedrijf dus zonder vergunning in werking is.

Gedeputeerde Staten geven in de hoorbrief aan dat het bedrijf binnen vier weken een zienswijze kan indienen. Volgens jurisprudentie dient GS, gebruik te maken van haar bevoegdheid tot het nemen van bestuursrechtelijke maatregelen, tenzij concreet zicht op legalisatie is. Gezien de uitspraak van de Raad van State is niet zeker dat er concreet zicht op legalisatie is. De exploitant van de stortplaats Crayestein-West wordt in de gelegenheid gesteld aan te tonen dat de inrichting al dan niet een bijdrage levert aan het 24 uursgemiddelde concentratie van fijn stof.

Een hoorbrief is dan ook de eerste stap in het handhavingstraject. Op basis van de zienswijze zullen GS bezien welk vervolgtraject moet volgen. Dit kan betrekking hebben op zowel vergunningverlening als handhaving.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22