Gemeente Lisse

26-04-2005 Werkcentrum Lisse naar gebouw Amiant

Het beoogde werkcentrum van CWI, UWV en ISD Bollenstreek gaat zich vestigen in gebouw Amiant in Lisse. Partijen hebben daarover voorlopige overeenstemming bereikt met de eigenaar, Trias Woondiensten. De ingebruikname is eind 2005/begin 2006 te verwachten.

Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) in de Duin- en Bollenstreek, het Uitvoeringsorgaan Werknemersverzekeringen (UWV) in deze regio, en de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Bollenstreek van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout, Sassenheim en Warmond gaan in Lisse gezamenlijk een werkcentrum vestigen. De drie partijen hebben voorlopige overeenstemming bereikt met Trias Woondiensten over het huren van drie verdiepingen in gebouw Amiant aan de Hobahostraat in Lisse (op dit moment in aanbouw). De totaal te huren kantoorruimte omvat een kleine 2000 m2 bruto vloeroppervlak.

Het werkcentrum zelf komt op de begane grond, en krijgt de vorm en inrichting van een beursvloer. Het is de bedoeling, dat werkzoekenden daar terecht kunnen voor alles wat verband houdt met het zoeken en vinden van werk. CWI en UWV gaan kantoor houden op de begane grond en een deel van de 1e verdieping. De ISD Bollenstreek komt op de 1e en 2e etage.

Er is voorlopige overeenstemming bereikt over het huren van deze kantoorruimten voor een periode van 10 jaar. De afgesproken huurprijs bedraagt 110,- Euro per m2 bruto vloeroppervlak, met een opslag van 20% voor de BTW. De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd. Er is sprake van voorlopige overeenstemming, omdat alle partijen nog goedkeuring op bestuurlijk en/of directie niveau moeten verkrijgen. Daarmee is naar verwachting ongeveer twee maanden gemoeid.

Zodra CWI, UWV en ISD Bollenstreek dit najaar de sleutel krijgen, volgen eerst de nodige werkzaamheden om de beursvloer en de overige kantoorruimten gebruiksklaar te maken. Vermoedelijk zal de ISD Bollenstreek als eerste naar Amiant verhuizen (december 2005), later gevolgd door CWI en UWV (februari 2006). De officiële opening zou dan in maart 2006 plaatsvinden.

Het is al geruime tijd de bedoeling, dat in Lisse een werkcentrum tot stand komt. Al drie jaar geleden hebben CWI, UWV en de ISD Bollenstreek zich voorgenomen samen onderdak te zoeken in een bedrijfsverzamelgebouw, zoals dat door het ministerie van SZW wordt gestimuleerd. De vestigingsplaats wordt bepaald door het feit, dat Lisse geldt als centrumgemeente voor het CWI in deze regio. Het wachten was tot voor kort op geschikte kantoorruimte. Aanvankelijk is door de gemeente Lisse nieuwbouw in het vooruitzicht gesteld tegenover het gemeentehuis (plan Raadhuisplein). Door een recente heroriëntatie bij Trias Woondiensten is begin dit jaar gebouw Amiant in beeld gekomen.