Gemeente Lisse

26-04-2005 Koninklijke onderscheiding aan mw. Van Koetsveld

Mevrouw E.A. van Koetsveld (80) uit Lisse is op 23 april koninklijk onderscheiden voor haar werk in de Stichting Jongenskampen Bangkong-Gedungjati en als vrijwilligster bij het verpleeghuis St. Bernardus in Sassenheim.

Tijdens een reünie van de Stichting Jongenskampen in De Zilk reikte wethouder Jaap Schuijt de onderscheiding uit aan mevrouw Van Koetsveld.
Mevrouw Van Koetsveld was van 1981 tot 1983 vrijwilligster bij het verpleeghuis St. Bernardus te Sassenheim. Zij bezocht daar eenzame bewoners en deed aan stervensbegeleiding. Van begin 1983 tot heden is zij betrokken bij het verenigen van oud-lotgenoten van de Japanse jongensinterneringskampen "Bankong-Gedungjati" in Semarang, Midden-Java, in voormalig Nederlands-Indië in de jaren 1944 en 1945. Dit resulteerde in een organisatie van 600 leden, zowel in Nederland als andere delen van de wereld. Sinds 1995 heet de organisatie de Stichting Jongenskampen Bangkong-Gedungjati. Mevrouw Van Koetsveld kent door haar uitgebreide netwerk de meeste leden en hun achtergrond. Zij onderhoudt contacten met zieken binnen deze gemeenschap; al vele jaren organiseert zij (gezellige) bijeenkomsten afwisselend bij één van de leden thuis; zij bereidt het eten bij deze bijeenkomsten; ook heeft zij een belangrijk aandeel in de eens per twee jaar te organiseren reünie, waaraan circa 200 personen deelnemen; zij voert de administratie en ontvangt de deelnemers.