Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TIBCO'S MARKTAANDEEL GROEIT 24,7 PROCENT IN 2004

Rotterdam/Alkmaar, 26 april 2005 - TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX), een toonaangevende onderneming voor realtime business en 's werelds grootste, onafhankelijke leverancier van bedrijfsintegratiesoftware en business process management, kondigt aan dat onderzoekbureau Gartner Dataquest, Inc. meldt dat het marktaandeel van TIBCO in 2004 is gegroeid met 24,7 procent. Deze cijfers zijn gebaseerd op inkomsten uit nieuwe licenties en vergelijken 2004 met het jaar ervoor.

Het rapport van Gartner Dataquest, getiteld "Market Share: AIM and Portal Software, Worldwide, 2004, Preliminary (Executive Summary)", analyseert de inkomsten uit nieuwe licenties in 2004 van leveranciers van software voor applicatie integratie, middleware en portals. In de categorie Marktaandeel Applicatie Platform Suite en Inkomsten uit Nieuwe Licenties in 2004, laat TIBCO een groei zien van 24,7 procent ten opzichte van 2003. Hiermee staat TIBCO in de top 5 van leveranciers in deze categorie.

Volgens het rapport van Gartner Dataquest zijn de resultaten in de categorie Applicatie Platform Suite het belangrijkst, omdat op dit gebied het gevecht om marktaandeel nu het hevigst is. Applicatie platform suites zijn samengestelde producten, die de voordelen van applicatie servers, integratie suites en portal producten combineren.

"Het hedendaagse bedrijfsleven is ongelooflijk snel en verandert continue. Het verbeteren en verrijken van informatiestromen is op dit moment belangrijker voor het succes van een onderneming dan ooit tevoren", zegt Ram Menon, senior vice president, Worldwide Marketing, TIBCO Software Inc. "TIBCO wint marktaandeel, waarmee we onze visie van Predictive Business(TM) versterken, evenals de kracht van onze implementaties en ons vermogen om flexibele, robuuste oplossingen te blijven leveren die tastbare zakelijke voordelen bieden voor onze klanten.”

Gartner maakte de resultaten van het onderzoek naar marktaandelen in 2004 op het gebied van applicatie integratie, platform middleware en portals bekend op 17 april jl. op de Gartner Application Integration and Web Services Summit in Los Angeles. Meer informatie is te vinden op http://www.gartner.com/2_events/conferences/apn14.jsp.

Over TIBCO Software
TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX) is de belangrijkste onafhankelijke leverancier van bedrijfsintegratiesoftware, zo wijzen marktaandeel en analistenrapporten uit. Daarnaast is TIBCO een toonaangevende leverancier van real-time business, waarmee het bedrijven helpt kosten te besparen en sneller en efficiënter te werken. TIBCO levert deze real-time business, ook wel 'The Power of Now'® genoemd, aan meer dan 2000 klanten wereldwijd in verschillende industrietakken. Voor meer informatie over TIBCO's bedrijfsintegratie-, bedrijfsprocesmanagement- en enterprise backbone-oplossingen kunt u een bezoek brengen aan de website www.tibco.com. Het hoofdkantoor van TIBCO staat in Palo Alto, Californië.

###

TIBCO, het TIBCO logo, The Power of Now en TIBCO Software zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van TIBCO Software Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere product- of bedrijfsnamen en merken die in dit document genoemd worden, zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars en worden alleen gebruikt ter verduidelijking.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong B.V.
Cindy Curré
t: (020) 421 05 65
e: cindy@l-dj.nl