Ingezonden persbericht


Salaris hoogopgeleiden stijgt met 8%

Amsterdam, 27 april 2005 - Het gemiddelde saalaris van hoogopgeleiden rond de dertig jaar stijgt met 8 procent t.o.v. 2004. De gemiddelde totale beloning van de respondenten steeg van ¤ 43.695 in 2004 naar ¤ 45.851 dit jaar. ICT-consultants blijvenn met een groei van 5 procent achter, terwijl er inmiddels een tekort aan hoogopgeleide ICT'ers is. Van de totale beloning is 2.300 euro variabel, dat is 3% minder dan een jaar eerder. Daarnaast worden steeds meer mensen variabel uitbetaald. Een en ander blijkt uit een door Carp en onderzoeksbureau De Breed & Partners uitgevoerde enquête, getiteld 'de Schaal van Carp'. De onderzoeksresultaten worden deze week in Carp gepubliceerd..

Carp
Carp informeert hoogopgeleide professionals (hbo- of wo- afgestudeerd) tot en met 37 jaar over werk, loopbaan, lifestyle en persoonlijke ontwikkeling. Carp bestaat uit het tijdschrift (oplage 150.000), de nieuwsbrief (oplage 70.000), Carp.nl en de Wake-up Call (vacature e-mailservice).

Aromedia
Aromedia is uitgever van de merken TKMST, Sum en Carp. Deze merken omvatten onder andere tijdschriften, gidsen, agenda's, websites en cd-rom's. Tevens organiseert Aromedia elk jaar Studie Beurs en doet ze met de TKMST Monitor onderzoek onder ruim 25.000 scholieren. Alle producten van Aromedia worden gemaakt ter ondersteuning van scholieren, studenten en professionals, in de leeftijd van 11 tot 38 jaar, bij het maken van belangrijke keuzes op het gebied van studie, werk en leven.

­#####



Ingezonden persbericht