Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


26 april 2005


Doetinchem - Fietser raakt licht gewond


Een 14 jarige fietser uit Varsseveld is maandagmiddag licht gewond geraakt na een aanrijding. Hij fietste rond 16.35 uur op het fietspad aan de Terborgseweg richting Gaanderen. Op het moment dat hij linksaf sloeg werd hij ingehaald door een 23 jarige bromfietsster uit Ulft en een aanrijding was het gevolg. De jongen werd met verwondingen aan zijn knie per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Terborg - Auto in brand


Afgelopen nacht (ma/di) is vermoedelijk door kortsluiting brand ontstaan in een auto. De auto stond geparkeerd bij een hotel op het Sint Jorisplein. De eigenaar, een 61 jarige Hongaar, werd gewekt door het alarm van de auto. Hij ging kijken en zag dat er vlammen onder de motorkap vandaan kwamen. Hij trachtte het vuur te doven, maar dit lukte niet. Vervolgens heeft hij het voertuig enkele meters weggeduwd, omdat links en rechts auto's geparkeerd stonden. Verder kon hij nog wat waardevolle spullen uit de auto halen. Hierna vatte de gehele auto vlam en brandde totaal uit. Hierbij hebben de twee geparkeerd auto's direct naast hem aanzienlijke brandschade opgelopen. Tevens was de regenpijp van het hotel voor een groot gedeelte weggesmolten.


Aalten - Fietser raakt gewond


Een 17 jarige fietser uit Aalten raakte maandagavond rond 19.55 uur gewond na een aanrijding. Een 55 jarige automobiliste uit Aalten reed over de Haartseweg richting Heijinkdijk. Plotseling werd zij met de fietser geconfronteerd, die vanuit het Loohuisbos de weg wilde oversteken. De Aaltense heeft nog geprobeerd een aanrijding te voorkomen. De jongen werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Zelhem - Motorrijder in de sloot


Een 25 jarige motorrijder uit Zelhem is maandagavond op de Rondweg in een sloot terecht gekomen. De Zelhemmer reed rond 21.30 uur richting Doetinchem. In een bocht naar links begon de motor de slippen. Hierdoor belandde hij in de sloot. De man had een pijnlijke enkel en werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Eibergen - Inbraak in woning


In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Willem Sluyterstraat. Men wist binnen te komen door een deur te forceren. Weggenomen werd een handtas met daarin een portemonnee en mobiele telefoon. De tas werd later in de straat teruggevonden.


Aalten - 12 gordeldiertjes uitgereikt


Agenten konden maandagmorgen - en middag 12 gordeldiertjes uitreiken aan kinderen die veilig in de gordel zaten. Er werd gecontroleerd bij basisscholen aan de Admiraal de Ruyterstraat en de Dijkstraat. Er werden 3 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.


Ulft - Diefstal uit auto


Maandag werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Vogelenzangweg. Dit moet gebeurd zijn tussen 06.30 en 10.15 uur. Weggenomen werden een portemonnee, een mp3 speler en de gehele hoedenplank met daarin een subwooferbox en geluidsboxen. Van de auto werd een slot geforceerd.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --