Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Assen 26-04-2005

Politie stimuleert verkeersveiligheid
KLAZIENAVEEN - De politie heeft dinsdagmorgen en -middag gecontroleerd op de N37. Op deze weg moeten weggebruikers de komende tijd de aangegeven wegomlegging volgen, maar daar trekken velen zich niets van aan. Bestuurders keren veelvuldig op de weg en zorgen voor gevaarlijke situaties.
Alleen s ochtends al zijn 28 processen-verbaal ter waarde van 160,- uitgeschreven. De politie wijst bestuurders er echter op dat het niet gaat om het uitschreven van de bonnen. De politie hoopt bestuurders middels berichtgeving alert te maken over de mogelijke gevolgen van het keren op de weg. Onlangs nog heeft op deze weg een dodelijk verkeersongeval plaatsgevonden.

Reiniginginstallatie op bedrijventerrein in de brand WIJSTER De meldkamer kreeg dinsdagmorgen rond 11.45 uur een melding van een brand op een bedrijventerrein aan de Vamweg. Het zou gaan om een uitslaande brand. Uiteindelijk had de (bedrijfs) brandweer de brand snel onder controle. De brand is onstaan in een loods bij een grondwater reinigingsinstallatie. Door de brand is veel schade ontstaan.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijf
NIEUW AMSTERDAM Tussen maandag 19.00 uur en dinsdag 8.00 uur is ingebroken in een tankstation aan de Bedrijvenweg. Door een deur te vernielen is men binnengekomen. Uit de winkel zijn onder meer sigaretten weggenomen. Het schadebedrag is nog onbekend. Namens het bedrijf is aangifte gedaan.

Aanhouding wegens niet voldoen aan een vordering van de politie EMMEN Agenten hebben dinsdagmorgen aan de Hoofdstraat tegen een 23-jarig meisje uit Klazienveen proces-verbaal opgemaakt. De agenten wilden twee mannen (28 en 17 jaar oud uit respectievelijk Emmen en Nieuw Schoonebeek) bekeuren wegens het niet dragen van een helm op de bromfiets. Het meisje ging zich er echter mee bemoeien en beledigde de agenten. Ze is gewaarschuwd en gevraagd om weg te gaan, maar daar gaf ze geen gehoor aan. De politie heeft haar daarop aangehouden wegens het niet voldoen aan een vordering van de politie. Het meisje is meegenomen naar het politiebureau.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot woensdagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Ron Reinds neemt de persvoorlichting dinsdagmiddag over tussen 15.00 uur en 18.00 uur.