Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 26 april

Alkmaar 26-04-2005 - 15.30 uur

Radardetectoren in beslag genomen

Alkmaar, maandag 25 april 2005.

Tijdens een aantal verkeerscontroles op wegen in Alkmaar werden vier bestuurders van autos aangehouden omdat zij een radardetector in hun auto hadden gemonteerd. Deze apparatuur is in beslag genomen. Naast deze overtredingen werd één autobestuurder bekeurd omdat hij vanuit zijn auto telefoneerde zonder gebruik te maken van een handsfree set.

Fietsers gewond na aanrijding

Grootebroek, maandag 25 april 2005.

Maandagmiddag raakten twee fietsers gewond bij een aanrijding op de Zesstedenweg. Beide jongens, 13 jaar en afkomstig uit Wervershoof reden over genoemde weg naast elkaar. Op een gegeven moment kwamen beiden met de sturen in elkaar en kwamen te val. Hierbij raakte één van hen gewond aan zijn hoofd en de ander bekwam buikletsel. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. In de loop van de avond mocht zij weer naar huis.

Sieraden en geld gestolen uit woning

Schagen, maandag 25 april 2005.

Maandagmiddag tussen 14.15 en 16.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Strijkmolen. Op het moment van de diefstal was de bewoonster aan het werk rondom de woning. Vermoedelijk is de dief in de woning gekomen via een niet afgesloten deur. Pas later op de dag werd de diefstal geconstateerd. De bewoners missen een portemonnee met geld en een aantal sieraden. Ook bleken een aantal bankpassen te zijn verdwenen.

Verkeerscontrole

Schagen, maandag 25 april 2005.

Dinsdagmiddag en avond werden op een aantal wegen rondom Schagen verkeerscontroles gehouden. Hierbij werden in totaal 27 bekeuringen uitgeschreven. Het hoogst scoorde het niet dragen van de veiligheidsgordel (18). Vijf bestuurders overschreden de maximumsnelheid. De overige bekeuringen werden uitgeschreven voor diverse overtredingen.

Dronken autobestuurder betrokken bij eenzijdig ongeval

Warmenhuizen, maandag 25 april 2005.

Maandagavond omstreeks 22.15 uur werd een eenzijdig ongeval gemeld op de kruising van de Diepsmeerweg met de Debbemeerweg. Agenten troffen een auto aan in de berm. Bij de auto stond de bestuurder, een 24-jarige man uit Alkmaar. De agenten roken dat de man alcohol had gedronken. Hij weigerde echter alle medewerking om een blaasproef af te leggen. Hierop is hij aangehouden. Ook in het politiebureau wenste hij geen medewerking te verlenen. Hierop is de man voor verder onderzoek ingesloten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

Vrouw aangehouden na plegen huiselijk geweld.

Den Helder, maandag 25 april 2005.

Maandagavond is een 29-jarige vrouw uit Den Helder aangehouden. Zij wordt er van verdacht vernielingen te hebben gepleegd aan de auto van haar ex-vriend. Daarnaast zou zij gepoogd hebben om hem ernstig te mishandelen. Toen de ex-vriend bij de woning van de verdachte kwam om wat goederen op te halen probeerde de vrouw hete olie over hem heen te gooien. Het slachtoffer wist dit te voorkomen door in zijn auto te stappen. De vrouw gooide de hete olie tegen het raam van de auto. Hierbij werd het raam van de auto vernield. Er raakte niemand gewond. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Aantal inbraken teruggelopen na aanhouding van diverse inbrekers

Den Helder, dinsdag 26 april 2005.

De recherche heeft de afgelopen drie maanden in totaal 14 mannen uit Den Helder aangehouden die worden verdacht van de golf aan inbraken in de maanden oktober, november, december en januari.

De veertien aanhoudingen vonden plaats in de maanden februari, maart en april. De meeste verdachten zijn in bewaring gesteld. Een aantal van hen is minderjarig. Diversen verdachten werden gedurende hun voorlopige hechtenis gelicht uit het huis van bewaring om een nadere verklaring af te leggen in soms weer nieuwe onderzoeken. De zaken kwamen aan het rollen na gedegen rechercheonderzoek, gericht op woninginbraken. Eén persoon wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de brand in het voormalig stadhuis op 22 januari en drie verdachten waren betrokken bij een brand in een woning aan de 3e Emmadwarsstraat op 29 januari (zie eerdere persberichten).

Bromfietser onder invloed van alcohol

Den Burg, maandag 25 april 2005.

Maandagavond werd op de Julianastraat een 25-jarige man uit Oudeschild aangehouden. Hij reed daar als bestuurder van een bromfiets terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 580 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Twee mannen aangehouden met gestolen aanhangwagen.

Warmenhuizen, dinsdag 26 april 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werden twee mannen van 21 jaar, afkomstig uit IJmuiden en Sint Pancras aangehouden op de Warmenhuizerweg. Surveillerende agenten zagen de twee rijden in een personenauto met daarachter een aanhangwagen. Toen de agenten de bestuurder controleerde bleek dat hij geen rijbewijs had. Vervolgens kwam uit onderzoek vast te staan dat de aanhanger die zij bij zich hadden kort daarvoor was gestolen in Alkmaar. Hierop zijn beide mannen aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De auto waarin zij reden bleek eigendom te zijn van de vriendin van één van de verdachten.