Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 26 april 2005

Vrouw van telefoon beroofd

TILBURG Een 20-jarige vrouw uit Tilburg is gistermiddag rond halfvier van haar mobiele telefoon beroofd. De vrouw fietste over de Tatraweg in Tilburg en was met haar mobiele telefoon aan het bellen. Een nog onbekende jongen op een bromfiets die in eerste instantie de vrouw tegemoet kwam rijden keerde en trok de telefoon uit haar handen. De politie heeft van de vrouw een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Politie pakt man op na huiselijk geweld

TILBURG Een 50-jarige man uit Tilburg is gistermiddag om kwart over vier aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van zijn 49-jarige vriendin, die hij meerdere keren in het gezicht sloeg. De man is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Oisterwijkse vrouw valt van paard

OISTERWIJK Een 19-jarige vrouw uit Oisterwijk is gistermiddag van haar paard gevallen. Rond tien over vier kreeg de politie de melding dat er op de Hondsbergselaan een paard met zadel maar zonder ruiter rond liep. Na onderzoek door de politie bleek het een pensionpaard van een manege te zijn. De politie heeft samen met de manege-eigenaar de ruiterpaden tussen de Hondsbergselaan en de Venkraai afgereden. Achter de Hondsberg in Oisterwijk troffen de agenten de 19-jarige vrouw aan, die van haar paard was gevallen. Zij klaagde over hoofd- en rugpijn. De politie heeft de vrouw naar de manege gebracht. Ze was van haar paard gevallen toen het beest ergens van was geschrokken.

Zoon vernielt ruit van ouderlijke woning

TILBURG Gistermiddag om kwart voor vijf hebben agenten aan de St. Janstraat in Tilburg een 20-jarige man uit deze stad aangehouden. Hij had een ruit en een deur in de ouderlijke woning vernield toen hij met zijn ouders ruzie kreeg over een broek die niet te vinden was. Na het politieonderzoek is de Tilburger met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

Graffiti spuiters aangehouden

TILBURG Vannacht om tien voor halfvijf hebben agenten aan het Lieve Vrouweplein in Tilburg twee mannen aangehouden. De mannen komen uit Amsterdam en Tilburg en zijn 25 en 19 jaar oud. Zij hadden op de muren van een supermarkt graffiti gespoten. De 19-jarige Tilburger kon zich bovendien niet legitimeren. De politie heeft bij het duo vier spuitbussen met verf in beslag genomen. Zij bekenden en zijn na politieonderzoek weer in vrijheid gesteld.

Met drank op achter het stuur

Tilburg Vannacht rond tien over vier hebben agenten aan de Brucknerlaan in Tilburg een 40-jarige man uit Tilburg aangehouden. Bij een controle door de politie bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. In het politiebureau blies de man iets meer dan 1.20 promille. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert op de zogenaamde groene wetgeving

TILBURG Gisteren heeft de politie in het buitengebied van Hilvarenbeek gecontroleerd op de zogenaamde groene wetgeving. Er werden 3 bekeuringen uitgeschreven in verband met overtreding van de Visserijwet. Verder kreeg een motorrijder een bekeuring omdat hij geen helm droeg en werd een crossmotor in beslag genomen.

Burgers halen vrouw van de Ringbaan Oost

TILBURG Gisteravond hebben burgers een 49-jarige vrouw uit Sprang-Capelle van de rijbaan van de Ringbaan Oost gehaald. De vrouw werd naar het trottoir begeleid en daar aan de praat gehouden tot de gewaarschuwde politie zich over haar ontfermde. Verschillende automobilisten hadden op de Ringbaan oost uit moeten wijken om de vrouw niet aan te rijden. Via de crisisdienst werd de vrouw op vrijwillige basis in een gesloten afdeling van het psychiatrisch ziekenhuis Jan Wier geplaatst.

Politie vraagt bestuurder zich te melden

UDENHOUT De politie is op zoek naar de bestuurder van een donkergroene stationwagon. Deze man, tussen de 60 en 65 jaar oud heeft op woensdag 20 april een aanrijding gehad met een 16-jarig meiosje uit Udenhout. Toen zij de weg overstak werd ze door de hiervoor bedoelde auto aangereden. De man is nog wel uitgestapt en heeft de schade aan de fiets van het meisje bekeken maar verliet vervolgens de plaats ongeval zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Door de aanrijding liep het meisje zware kneuzing aan haar onderbeen op.

Auteur: Carel Bouman