Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (26/04)

BERGEN OP ZOOM, 26 april 2005

Diefstal bromfiets
BERGEN OP ZOOM: Maandagmiddag is aan het Stationsplein een zwarte bromfiets van het merk Thomos met verzekeringsplaatje SJG233,
gestolen.

Inbraak in bedrijf
PUTTE: Maandagnacht is er ingebroken in een winkel in de
Antwerpsestraat. De daders konden binnenkomen door een ruit van de toegangsdeur in te gooien. Er is een laptop, een digitale fotocamera en een aantal parfumflessen meegenomen. Een aantal mensen is getuigen geweest van de inbraak. Er is een nader buurtonderzoek ingesteld door de politie.

Inbraak in sportcomplex
HOOGERHEIDE: Maandagochtend ontdekten twee medewerkers van een sportcomplex aan de Sportlaan dat er was ingebroken. De dader(s) kon binnenkomen door een raam in te slaan en heeft de inhoud van kassa meegenomen.

Inbraak in kinderdagverblijf
ROOSENDAAL: Maandagavond kreeg de politie een melding, dat er was ingebroken in een kinderdagverblijf aan de Bakkersbergweg. Uit onderzoek blijkt dat er een ruit ingeslagen was. Op dit moment is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

Vrouw gerold van portemonnee
HOOGERHEIDE: Een 60-jarige inwoonster van Hoogerheide heeft
dinsdagochtend aangifte gedaan van diefstal van haar portemonnee uit haar tas. Deze tas lag, tijdens het winkelen in een supermarkt in de Raadhuisstraat, in een winkelwagen. De vrouw werd tijdens het winkelen aangesproken door een haar onbekende man. Nadat de vrouw de man te woord had gestaan, bleek bij de kassa dat de portemonnee uit haar tas was ontvreemd. In de portemonnee zat een aanzienlijk geldbedrag en haar pinpas. Na de diefstal heeft de vrouw de pinpas direct laten blokkeren. In tussentijd bleek er een groot geldbedrag gepind te zijn. De politie stelt een onderzoek in.

Belediging agent
BERGEN OP ZOOM: Dinsdagochtend kwam een man naar het politieburo aan de Burgemeester Wittelaan om zijn beklag te doen over een bekeuring die hij eerder die ochtend had gekregen. Tijdens een gesprek met een politieagent vond de man het noodzakelijk om beledigende opmerkingen te uiten. De verdachte is hierop aangehouden ter zake belediging. Na verhoor is de man met een dagvaarding heengezonden.

Politie houdt snelheidscontrole
BERGEN OP ZOOM: Maandagochtend tussen 11.30 en 12.30 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Wouwsestraatweg. Van de 631 passanten reden 106 personen te hard. De maximaal toegestane snelheid bedraagt 50 km/u, de hoogst gemeten snelheid was 80km/u.

Vernieling voertuigen
NIEUW VOSSEMEER: In het Schrooike, de Gerardus Mensstraat en de Kees van de Sandestraat zijn tussen zondagavond en maandagochtend
vernielingen aangebracht aan twee autos en een brommobiel. Van de autos is de antenne meegenomen en van het brommobiel is de radio en de antenne gestolen en het verzekeringsplaatje omgebogen.

Verkeershandhavingsteam houdt snelheidscontrole
ROOSENDAAL: Maandagmiddag werd door het verkeershandhavingsteam een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester Freijterslaan te Roosendaal. Daar geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. Van de 900 passanten waren er 126 in overtreding. Zij kunnen een proces-verbaal thuis verwachten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 kilometer per uur.

Diefstal uit woning
ROOSENDAAL: Maandagmiddag ontdekte een bewoonster van de Kardinaal van Rossumstraat dat er in hun huis was ingebroken. De ruit in de
keukendeur was vernield, waardoor de daders konden binnenkomen. Zij zag dat alle laden en kasten in de woonkamer waren doorzocht. Zij mist sieraden, geld en identiteitspapieren.

Inbraak in bedrijf
ROOSENDAAL: Maandag ontdekte een medewerkster van een winkel aan de Markt, dat er was ingebroken. De toegangsdeur van de winkel was vernield. Vanaf een kledingrek is een aantal jassen en truien
meegenomen.

Winkeldiefstal
ROOSENDAAL: Maandagmiddag werd er bij de politie gemeld dat er een winkeldief was aangehouden bij een supermarkt aan de Philipslaan. Toen de politie ter plaatse kwam bleek het te gaan om een 61-jarige inwoner van Roosendaal De man had etenswaar mee willen nemen zonder daarvoor te betalen. Dit werd echter tijdig gezien door het personeel. De man deed afstand van de goederen en is voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Na verhoor is de man heen gezonden.

Auteur: Nicolette Bovenhorst