FloraHolland


Minister Pechtold bezoekt FloraHolland tijdens werkbezoek

VENLO (persbericht 26 apr. 2005) - In verband met een werkbezoek aan de gemeente Venlo bezocht minister Pechtold van D'66 op 25 april 2005 FloraHolland vestiging Venlo. Hij werd vergezeld door Burgemeester Dhr. J.H.H. Mans en wethouders Drs. R.J. van der Zwaag, Dhr. P. C.M. Frey en Dhr. J.J.A.G. van der Velden van de gemeente Venlo. De Burgemeester van gemeente Horst aan de Maas (en aankomend Gouverneur van de provincie Limburg) Dhr. L.J.P.M. Frissen was eveneens aanwezig bij het werkbezoek. Minister Pechtold ging in gesprek met de initiatiefgroep Greenport Venlo vanwege zijn interesse in de Floriade en de Greenport-ontwikkeling in Venlo.

Burgemeester Frissen ging in op de kansen die de Floriade aan Venlo gaat bieden, zoals het gewenste effect op de totstandkoming van Greenport Venlo. Naast het promoten van de Nederlandse tuinbouw heeft de Floriade ook als doelstelling om de regio Venlo beter op de kaart te zetten. Er is een document opgesteld waarin de regionale doelstellingen staan verwoord. Daarbij gaat het onder andere om innovatie, toerisme en recreatie, kunst en cultuur, sport, infrastructuur, werkgelegenheid, onderwijs, samenwerking en het thema groene stad.

Het thema groene stad dient niet alleen op het Floriade-terrein vorm te krijgen, maar bovenal zal de regio Venlo de komende jaren er naar toe moeten werken om dit thema in en rond Venlo vorm te geven. Verder werd er gesproken over bestuurlijke vernieuwing betreffende Euregionale samenwerking.

Greenport Venlo
Het agrologistieke cluster rond Venlo is één van de vijf Greenports in de nota Ruimte. De integratie van dierlijke en- plantaardige productie, die in het 'Nieuwe Gemengde Bedrijf' geambieerd wordt, betekent een belangrijke potentiële uitbreiding van de Greenports die nu louter op plantaardige productie zijn gericht.

Fotobijschrift: Uitzicht richting het toekomstige Floriade terrein, vanaf het dak van FloraHolland vestiging Venlo. Op de foto van links naar rechts: minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties Dhr. A. Pechtold, vestigingsmanager Rutger Lommerse van FloraHolland vestiging Venlo, directeur Rinus van der Waart van Knowhouse, Burgemeester Dhr. J. Mans van gemeente Venlo, Bestuursvoorzitter Gerrit Ravensbergen van FloraHolland.


---