Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (26/4)

OOSTERHOUT NB, 26 april 2005

Slachtoffer verkeersongeval alsnog overleden

WAALWIJK: Een 74-jarige inwoner van Waalwijk is op maandag 25 april overleden aan de gevolgen van een verkeersongeval. Het ongeval gebeurde al op dinsdag 29 maart. Die dag vond omstreeks 09.00 uur op de kruising van de Dr. Van Karnebeeklaan, Dr. Kuijperlaan en Mr. Van Bossestraat een aanrijding plaats tussen een automobilist en een fietser. De fietser, een 74-jarige man uit Waalwijk, reed over de Dr. Van Karnebeeklaan. Hij verleende vermoedelijk op de kruising geen voorrang aan de voor hem van rechts komende automobilist, een 54-jarige man uit Waalwijk. De fietser kwam door de aanrijding ten val en is met letsel aan zijn gezicht overgebracht naar een ziekenhuis. Op 25 april overleed hij aan de complicaties die opliep naar aanleiding van het verkeersongeval.

GSM uit de handen getrokken

HULTEN: Op maandagmiddag 25 april deed een 18-jarige Tilburger aangifte van een brutale diefstal. Hij liep op zondagnacht tussen 02.00 en 03.00 uur in Hulten te sms-en, toen een passerende bromfietser de mobiele telefoon uit zijn handen griste. Hierdoor kwam het slachtoffer ten val en bezeerde daarbij zijn been. Het feit gebeurde vermoedelijk in de omgeving van de Oude Baan. De dader ging er vandoor op een donkerkleurige bromfiets.

Agenten betrappen beschonken automobilist

OOSTERHOUT: Een 44-jarige inwoner van Kaatsheuvel is betrapt op het rijden onder invloed. Politieagenten controleerden de man op maandagavond 24 april rond 22.30 uur, toen hij in zijn auto over de autosnelweg A-59 reed. Omdat er alcohol in het spel was, moest de man mee naar het politiebureau. Het resultaat van de ademanalyse bedroeg 335 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 2 uren opgelegd.

Achttien quads gestolen

OOSTERHOUT: De politie is bezig met de opsporing van achttien quads. De diefstal vond plaats tussen maandag 25 april 17.45 uur en dinsdag 26 april 06.40 uur bij een bedrijf aan de Energieweg. De vierwielige motorvoertuigen zijn vermoedelijk vervoerd met behulp van een vrachtauto. Naast de quads is er ook een hoeveelheid dozen met schoenen buitgemaakt. Om bij de buit te komen braken de inbrekers de deuren van een loods open. De politie nam een aangifte op en liet de technische recherche een sporenonderzoek instellen op de plaats van het delict.

Nog zestig dagen tegoed

DONGEN: De politie arresteerde op dinsdagochtend 26 april om 10.15 uur een 31-jarige inwoner van Dongen. De man had nog zestig dagen gevangenisstraf tegoed. Voor het uitzitten hiervan is hij na zijn arrestatie overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Diefstal vrachtwagen

RAAMSDONKSVEER: Tussen maandagavond 25 april 17.30 uur en dinsdagochtend 26 april 07.30 is er een vrachtauto gestolen vanaf de Zalmweg. Het gaat om een zwarte vrachtauto, merk Iveco. De politie nam een aangifte op en signaleerde de vrachtwagen internationaal als gestolen voertuig.

Winkeldiefstal door personeel

DONGEN: Een medewerkster van een Dongense supermarkt werd op heterdaad betrapt bij een diefstal. De 27-jarige vrouw uit Tilburg probeerde op donderdag 21 april jl. een DVD te stelen van haar werkgever. De DVD heeft een verkoopwaarde van 6,99. De vrouw werd op heterdaad betrapt, maar ondertekende het feit tegenover haar bedrijfsleider. Die deed vervolgens op zaterdag 23 april aangifte van diefstal. De verdachte werd op maandag 25 april door de politie verhoord, waarbij ze een volledige bekentenis aflegde. De vrouw kreeg na overleg met het Openbaar Ministerie een boete van 190, - opgelegd. Ze is door haar werkgever voorlopig op non-actief gesteld.

Ongewenste vreemdeling opgepakt

HANK: Bij een routinecontrole op de A-27 troffen de agenten een inwoner van Joegoslaviƫ aan. De agenten controleerden de auto omdat de bewuste man geen autogordel droeg. Omdat hij zich niet kon legitimeren moest de man mee naar het bureau. Toen zijn identiteitsgegevens bekend waren werd al snel duidelijk dat de man als ongewenste vreemdeling te boek stond en bovendien nog een geldboete van circa 300,- had openstaan. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Politie treedt op na klachten omwonenden

OOSTERHOUT: De politie hield maandag 25 april een parkeercontrole in de Thorbeckestraat. Aanleiding voor de controle waren herhaalde klachten van bewoners en omwonenden van de Thorbeckestraat over parkeren langs een doorgetrokken gele streep, nabij twee verkeerssluizen. De politie deelde hiervoor maandag drie bekeuringen uit. Deze overtreding kost 45,-.

Prostituee op de bon na opgeven valse naam

WASPIK: De politie hield maandag 25 april in de avond een prostitutiecontrole op parkeerplaats t Vaerland, gelegen aan rijksweg A59. Ook besurveilleerde de politie een industrieterrein in Waspik, dat regelmatig gebruikt wordt als afwerkplek. Op de Hooiweg in Waspik trof de politie een auto aan met daarin een man en een vrouw. De man verklaarde dat hij de vrouw had opgepikt op t Vaerland en dat ze naar de Hooiweg waren gereden om sex te hebben in de auto. De vrouw gaf bij controle tot twee maal toe een valse naam op. Bovendien bleek zij niet in het bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs. De vrouw werd daarop aangehouden. Na onderzoek bleek het te gaan om een 43-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch. Nadat ze een verklaring had afgelegd is ze met een proces-verbaal heengezonden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer