Gemeente Delft

Betaald parkeren rond Mijnbouwstraat

Het college stelt voor het betaald parkeren ten zuiden van de binnenstad uit te breiden met het gebied rond de Mijnbouwstraat. Bovendien wil de gemeente de geldigheid van de bezoekerskaart in de hele stad met een uur verruimen, naar vier uur.

De voorstellen volgen uit een evaluatie die de gemeente begin dit jaar heeft uitgevoerd naar het gereguleerd parkeren in dit gebied. Dat is per 1 juli 2004 ingevoerd op Scheepmakerij, Hertog Govertkade, Botaniestraat, Kanaalweg en een deel van de Rotterdamseweg. Samen met Delftzicht vormt dit gebied F.

Net buiten dit gebied is de parkeerdruk erg groot. Uit de evaluatie blijkt dat het wenselijk is gebied F uit te breiden met Bauxietpad, Diamantpad, Antracietplaats, Mijnbouwstraat, Mijnbouwplein en Maerten Trompstraat (oneven tot huisnummer 21), om de parkeerdruk te verminderen. In de Piet Heinstraat is de steun voor gereguleerd parkeren kleiner. Het college vraagt daarom een advies van de gemeenteraad of ook deze straat moet worden toegevoegd aan gebied F.

Op basis van wensen van bewoners stelt het college voor de geldigheid van de bezoekerskaart te verruimen naar 4 uur. Met deze kaart kan een bezoeker nu ten hoogste drie uur achter elkaar parkeren binnen de bloktijden. Bewoners in Delftzicht en in gebied C (Olofsbuurt/ Westerkwartier) hebben gevraagd om een verruiming met één uur, zodat deze overeenkomt met de bloktijd. De verruiming gaat gelden voor de hele stad, zodat de bezoekerskaart in alle gebieden gelijk blijft.

Het college legt de voorstellen in mei voor aan de gemeenteraad.



Gemeente Delft