Provincie Noord-Holland

25-4-2005

Onderwerp

Provincie kan door met reorganisatie

Peter Heemskerk

De Ondernemingskamer heeft een verzoek van de Ondernemingsraad van de provincie Noord-Holland in verband met reorganisatie niet gehonoreerd.

De OR had de Ondernemingskamer gevraagd te verklaren dat de provincie Noord-Holland bij afweging van alle betrokken belangen in alle redelijkheid niet kon komen tot vaststelling van de inrichtingsplannen voor de nieuwe organisatie. Verder was verzocht de provincie te gebieden de bestreden besluiten hierover in te trekken en alle gevolgen hiervan ongedaan te maken. Tenslotte werd in het verzoekschrift gevraagd het de provincie te verbieden verder uitvoering te geven aan de bestreden besluiten.

Gedeputeerde Personeel en Organisatie P.Poelmann toont zich verheugd over de uitspraak van de Ondernemingskamer dat de provincie op een zorgvuldige en gedegen wijze is gekomen tot een personeelsformatie van in totaal 1081 fte in vier clusters. Deze beslissing betekent dat de provincie nu toestemming heeft verder te gaan met de herinrichting van de organisatie.

Zoals bekend is vloeit de reorganisatie voort uit de personeelsparagraaf van het collegeprogramma 2003-2007 uit mei 2003. Hierin is de opdracht vervat te komen tot een slagvaardige en kwalitatief hoogwaardige organisatie die op uitvoering is gericht. Op basis daarvan zijn plannen ontwikkeld voor de vorming van vier clusters: te weten de cluster Beleid, de cluster Beheer en Uitvoering, de cluster Subsidies, Handhaving en Vergunningverlening en de cluster Middelen.

Het reorganisatieproces was tijdelijk stilgelegd, omdat conform afspraak geen onomkeerbare besluiten zouden worden genomen tot de uitspraak, maar kan nu worden hervat.

Op korte termijn kan nu een begin worden gemaakt met selectie en plaatsing van leidinggevenden; daarna volgt het plaatsingsproces voor medewerkers.

Download Uitspraak Ondernemingskamer (PDF)

Inlichtingen: Peter Heemskerk, tel. 023- 5144010 ,