Provincie Noord-Holland

26-4-2005

Onderwerp

Provincies organiseren samen de Holland-Maand

Raymond Fillet

Gezamenlijk persbericht van de provincies Noord- en Zuid-Holland. - Aftrap feestelijke activiteiten met speciale website. - De provincies Noord- en Zuid-Holland hebben, in het kader van het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix, de maand november uitgeroepen tot Holland-Maand. Beide provincies organiseren gedurende die maand verschillende activiteiten voor alle inwoners.

De eerste activiteit is de lancering van een speciale website die vanaf vandaag in de lucht is: http://www.holland-maand.nl/. Hierop staan onder meer het programma, nieuws en achtergronden. Daarnaast wordt gedurende de komende maanden bekend gemaakt welke activiteiten er allemaal wanneer plaatsvinden. De informatie op de website zal regelmatig worden geactualiseerd. Daarnaast zullen veel activiteiten via de website verlopen.

Activiteiten die gedurende de komende maanden via de website plaatsvinden zijn ondermeer Een Holland Quiz, waaraan basisscholen uit de beide provincies mee kunnen doen, lespakketten en een interactief spel. Tevens zal er een bijzonder boek worden gemaakt, het Holland Boek.

De officiële aftrap van de Holland-Maand is op 1 november met een gemeenschappelijke Statenzitting in Dordrecht. De afsluiting is op 24 november in Haarlem met tal van festiviteiten.

Op 4 november bezoekt de Koningin de provincie Noord- Holland in het kader van haar jubileum. Op 11 november brengt de Koningin een bezoek aan Zuid-Holland.