Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 19 april 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 12 april 2005. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Vaststelling ontwerpbestemmingsplan Woongebied Abcoude. Toelichting:
In verband met doorgevoerde beleidswijzigingen heeft het voorontwerp bestemmingsplan van 18 otober tot 22 november 2004 opnieuw in het kader van de inspraak ter inzage gelegen. De bij de inspraak ingekomen reacties zijn becommentarieerd. De reacties hebben niet geleid tot aanpassing. Na vaststelling van het ontwerpplan door het college, zal het plan medio maart in ontwerp ter visie worden gelegd (1e tervisielegging). Gedurende de periode van tervisielegging kunnen zienswijzen tegen het plan worden ingebracht bij de gemeenteraad.
Ambtelijk advies:
Ontwerpbestemmingsplan Woongebied Abcoude vaststellen en ter visie leggen (1e tervisielegging). B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Bouwplan PCI voor 8 woningen aan de Kerkstraat. Toelichting:
De Parochiale Charitatieve Instelling wil de 11 bejaardenwoningen op het PCI-terrein aan de Kerkstaat vervangen door de bouw van 9 nieuwe woningen. In het bestemmingsplan Beschermd dorpsgezicht Abcoude is voor dat gebied een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. In beginsel wordt toegezged gebruik te maken van die bevoegdheid als dmv een bodemrapport is aangetoond dat de grond niet vervuild is.
Ambtelijk advies:
In principe medewerking toezeggen voor het toepassen van de in het bestemmingsplan Beschermd dorpsgezicht Abcoude neergelegde wijzigingsbevoegdheid. B&W-besluit:
De beslissing wordt aangehouden tot uiterlijk 17-5-2005 om -ter behartiging van het algemeen belang- een nieuw alternatief waarbij sprake is van meer woningen voor meerdere doelgroepen een eerlijke kans te geven.

3. Bestuurlijke vaststelling zelfevaluatie en verificatierapport Professionalisering van de Handhaving.
Toelichting:
In 2003 heeft u de zgn. nulmeting en het verificatierapport vastgesteld vanuit het project Professionalisering van de milieuhandhaving. Het project heeft als doel om de milieuhandhaving door overheidsinstanties op een hoger en vooral vergelijkbaar niveau te brengen. Het doel van het project is dat alle handhavingsinstanties per 1 januari 2005 voldoen aan een set van kwaliteitscriteria. Daarbij is ook aangekondigd dat er na 1 januari 2005 een eindmeting zou worden uitgevoerd om te zien of daadwerkelijk voldaan wordt aan de kwaliteitscriteria. Deze eindmeting is inmiddels afgerond. Ambtelijk advies:
Vaststellen van de zelfevaluatie en het verificatierapport in het kader van het Professionaliserings- traject.
Bovengenoemde stukken door de Milieudienst laten verzenden aan het College van Gedeputeerde Staten.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik


1. Grondtransactie perceel Grevenstukstraat 8 te Baambrugge waarbij een stuk grond van een particulier wordt aangekocht en de gemeente een stuk grond verkoopt ten behoeve van een uitbreiding van de tuin van deze particulier. Toelichting:
Bij de ontwikkeling van de woningbouwlocatie Baambrugge Oost is de gemeente gestuit op problemen met betrekking tot eigendomsverhoudingen. De gemeente is in gesprek gekomen met bewoners van de Grevenstukstraat om tot een betere invulling te komen van het terrein rond de bestaande bebouwing. Uiteindelijk is er gekozen voor een variant waarbij de bewoners een gedeelte van hun tuin afstaan aan de gemeente en de gemeente grond verkoopt aan deze bewoners voor uitbreiding van hun zijtuin. Op deze manier blijft de brandgang en het aantal parkeerplaatsen gehandhaafd en komt de gemeente tegemoet aan de wensen van de bewoners. Aan het college van burgemeester en wethouders wordt voorgesteld in te stemmen met de grondruil voor een grondprijs ad 175,- per vierkante meter en deze grondtransactie door middel van een ruilingsakte te transporteren en notarieel vast te laten leggen.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt de grond voor een grondprijs ad 175,- per vierkante meter zowel aan te kopen als te verkopen en deze grondtransactie door middel van een ruilingsakte te transporteren en notarieel vast te laten leggen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn

1. Mandaatbesluit behorende bij samenwerkingsovereenkomst stichting Abecenwalde (Yourhome) en de gemeente Abcoude in verband met de uitbesteding van de werkzaamheden rond de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg).
Toelichting:
Tijdens haar vergadering van 22 februari 2005 besloot het college van burgemeester en wethouders van Abcoude met de stichting Abecenwalde een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan. Het mandaatbesluit vloeit voort uit dit besluit.
Ambtelijk advies:

1. Mandaatbesluit samenwerking Sociale Zaken gemeente Abcoude en stichting Abecenwalde vaststellen.

2. Het mandaat besluit treedt in werking met ingang van 04-04-2005. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Procesbesluit brandschade Piusschool.
Toelichting:
Op 1 februari 2005 heeft uw college besloten wethouder Van den Heerik te machtigen de kwestie Schade-afwikkeling Piusschool naar bevinden af te handelen. Onder deze machtiging valt tevens het nemen van procesbesluiten. Inmiddels is een mondeling procesbesluit genomen. Geadviseerd wordt, gelet op het bepaalde in artikel 160 van de Gemeentewet, het mondeling genomen procesbesluit formeel te bekrachtigen.
Ambtelijk advies:
Formeel bekrachtigen van het mondelinge procesbesluit dat n.a.v. de machtiging van wethouder Van den Heerik is genomen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 26 april 2005. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 19 april 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanvraag bouwvergunning plaatsen dakkapel op voordakvlak (standaard dakkapel), Zegge 48, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 14-4-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---