Gemeente Haarlem


26 april 2005

123/2005
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


E - boeken in de Stadsbibliotheek Haarlem

De Stadsbibliotheek Haarlem heeft als eerste openbare bibliotheek in Nederland sinds april 2005 een collectie e-boeken in haar collectie opgenomen.
De bibliotheek heeft voor de periode van een jaar een collectie e-boeken gehuurd bij het Amerikaanse bedrijf Netlibrary. Bezoekers van de bibliotheek kunnen in de bibliotheek inloggen op de site van Netlibrary en als ze een titel van hun gading vinden deze lenen. Om een titel te lenen moet de bezoeker een account aanmaken. Het aanmaken van een account is gratis. Als de lener het boek geleend heeft kan hij op iedere plek waar een internetaansluiting is inloggen bij Netlibrary en het boek bekijken. De boeken zijn beveiligd tegen downloaden en printen. Er mag naar redelijkheid uit geprint of gedownload worden.
Bij het lenen geldt hetzelfde als bij een papieren boek: als een lener het geleend heeft is het boek niet meer beschikbaar voor een andere lener. De uitleentermijn is een week en er mogen twee titels tegelijkertijd geleend worden. Na het verstrijken van de leentermijn wordt het boek automatisch door het systeem ingenomen en is het boek niet meer leesbaar voor de lener.

Meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummer 023 - 511 53 00.

---




Gemeente Haarlem