Gemeente Heerlen

MAHHL steden presenteren zich vier maal

Alle inwoners van Parkstad Limburg krijgen een dezer dagen een handige brochure thuisbezorgd met informatie over uitstapjes in de MAHHL-steden (Maastricht, Aken, Hasselt, Heerlen en Luik). En dat is slechts één van de initiatieven van de steden om de inwoners van de Euregio te wijzen op de aantrekkelijkheid van de vijf steden. Wethouder Prickartz nam de eerste brochure afgelopen dinsdag 26 april in ontvangst.

De acties om inwoners te stimuleren hun buursteden te bezoeken gebeurt in het kader van het interregproject Coeur(s) de Ville (een woordspeling van "stadshart" en "hart voor de stad"), dat medegefinancierd wordt door de Euregio Maas-Rijn. Het blijkt dat niet altijd bekend is wat de steden te bieden hebben.

Gids

Om gasten uit de buursteden hun weg makkelijk te laten vinden, is gekozen voor de uitgave van een handige brochure over de vijf steden. In deze bewaargids, van zakformaat, kan de bezoeker alle informatie vinden om aangenaam te kunnen winkelen in zijn of haar buurstad. Ook winkeltijden, stadsplattegrond, feestdagen en evenementen zijn erin opgenomen. Daarnaast is een lijst met de belangrijkste bezienswaardigheden van elke stad terug te vinden op de plattegrond. En dankzij de evenementenkalender kan een bezoek gecombineerd worden met een feest, concert, expositie of sportevenement. Alles is voorhanden om van een dag een geslaagd uitje te maken. De inwoners van heel Parkstad zullen de gids in hun brievenbus ontvangen tussen 25 april en 1 mei. Andere geïnteresseerden kunnen hem gratis ophalen bij de VVV vestiging in Heerlen, Oranje Nassaustraat 16.

MAHHL digitaal

Voor wie geen brochure kreeg is de informatie over de MAHHL-steden nu ook digitaal te bereiken via de compleet ge-update internetsite: www.5plusnet.com. Hierop is de informatie te vinden over wat er in de steden te doen is.

Het nieuwste onderdeel van de internetsite www.5plusnet.com is de beeldenbank. 5+, het toeristische onderdeel van het samenwerkingsverband heeft de bekende Maastrichtse fotograaf Guy van Grinsven opdracht gegeven om een aantal herkenbare plekken in de steden op de gevoelige plaat vast te leggen. In een uniform jasje worden deze beelden gepresenteerd. Ze typeren de kwaliteiten van de 5 steden en laten zien waarom ze de moeite waard zijn. De foto's zijn van hoge kwaliteit en rechtenvrij en kunnen zo voor ruime doeleinden worden gebruikt. Zo beschikken de steden over een bron van kwaliteitsfoto's in verschillen formaten.

Shopping + 2005

Voor de derde opeenvolgende keer organiseren de hoofdsteden van de Euregio Maastricht, Aken, Hasselt, Heerlen en Luik (MAHHL-steden) de Shopping+ dagen. Ze zetten hun beste beentje voor om u in samenwerking met de commerciële, culturele, toeristische en gastronomische troeven zeer aangename dag(en) in hun stadscentrum te bezorgen. Vermaak, kortingen, rondleidingen, evenementen en vele andere activiteiten moedigen u aan om voorbij de grens te kijken en de charme van de buursteden in de Euregio te ontdekken.

U kunt een reis door het Luik van de Middeleeuwen maken op 7 mei, in het kader van de internationale tentoonstelling 'Gratia Dei' een interactieve tentoonstelling rond de middeleeuwen ook voor kinderen. De tentoonstelling is in de Sint Anthoniuskerk aan de Rue Hors-Château, net achter het paleis in het centrum. Van deze tentoonstelling is speciaal voor Shopping+ een gratis Nederlandse catalogus beschikbaar gemaakt. Daarnaast kunt u overal in de binnenstad handwerkslieden tegenkomen die geheel in stijl van de middeleeuwen hun oude ambachten demonstreren. Op zondag 5 juni verleidt Aken u met het thema "consumptie" met onder andere een vlooienmarkt in haar oude centrum, een koopzondag, een jazzmatinee en de tentoonstelling ' Zur kasse Bitte" (naar de kassa a.u.b.).

Maastricht verwelkomt u op zondag 4 september met een koopzondag en een Euregionale kunstmarkt. Tijdens het weken van 17 en 18 september zijn zowel groot als klein van arte welkom op het Lego feest in Heerlen. Inmiddels alweer voor de derde keer staat Heerlen-centrum in het teken van LEGO met wedstrijden, spelletjes en demonstraties. Maar liefst twee dagen wordt er in Heerlen gewijd aan dit festijn. Als laatste pakt Hasselt flink uit op 1 oktober.

Alle inwoners van de 5 steden, waaronder alle inwoners van Parkstad, kunnen het programma van deze Shopping+ dagen van Luik en Aken binnenkort in hun brievenbus verwachten. Wij hopen dat deze dagen de gelegenheid zijn om onze steden te (her)ontdekken in de meest optimale omstandigheden en vooral dat dit u aanzet om telkens weer terug te komen, op elk gewenst moment. Voor informatie zie: www.shoppingplus.info.

Heerlen, 26 april 2005
Concernstaf Communicatie
Richard Pisters
(045) 56 04 070
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
p e r s


---- --