Gemeente Hattem

Drie nieuwe leden in de Orde van Oranje-Nassau in Hattem

Hattem, 26 april 2005 - Op vrijdag 29 april worden 3 inwoners van Hattem benoemd in de Orde van Oranje-Nassau. Het betreft mevrouw E. Meijerink-Remkes, mevrouw H. van de Beek en de heer A. Maat.

De versierselen worden uitgereikt door burgemeester P.A. Zoon tijdens één gezamenlijke bijeenkomst in de burgerzaal van het stadhuis Hattem. Het tijdstip van uitreiking is 10.00 uur.

Mevrouw E. Meijerink-Remkes
Mevrouw E. Meijerink-Remkes (1934) heeft gedurende een lange reeks van jaren (bestuurlijke) werkzaamheden verricht op het terrein van welzijn, onderwijs, de hippische sport en de HPKV die voor de samenleving, en dan voor de hippische sport in het bijzonder, een bijzondere waarde hebben. Zij heeft dit gedaan en doet dit nog steeds op een wijze die haar duidelijk van anderen onderscheidt.

Mevrouw H. van de Beek
Mevrouw H. van de Beek (1954) heeft gedurende een lange reeks van jaren werkzaamheden verricht op diverse maatschappelijke terreinen die voor de samenleving, en dan voor de Hervormde Gemeente Hattem in het bijzonder, een bijzonder grote waarde hebben. Zij heeft dit gedaan en doet dit nog steeds op een wijze die haar duidelijk van anderen onderscheidt.

De heer A. Maat
De heer A. Maat (1933) maakte en maakt zich zeer lange tijd verdienstelijk voor de samenleving. Het zwaartepunt van zijn werkzaamheden ligt met name op het muzikale vlak (Fanfarekorps Ons Genoegen). Ook heeft hij zich op het terrein van de ouderenzorg, bridge- en hockeysport meer dan verdienstelijk gemaakt.