Ingezonden persbericht

Sensistor naar beurs Industrial Maintenance 2005

DORDRECHT, 20050216 -- Sensistor Benelux zal van 26 tot 28 april a.s. in Ahoy Rotterdam (standnummer 233 Schiehal) acte de présence geven op de beurs Industrial Maintenance. Het is de eerste keer dat het sinds kort in Nederland gevestigde bedrijf aan deze beurs deelneemt.


Volgens Kasper Pols manager Benelux van Sensistor is Industrial Maintenance 2005 een hoogwaardige vakbeurs op het gebied van industrieel onderhoud, renovatie, reinigen, management en veiligheid & milieu. "Met ruim 400 exposanten en bijna 12.000 vakbezoekers twee jaar geleden biedt deze vakbeurs een actueel en compleet overzicht van de sector voor industrieel onderhoud, kortom een van onze doelgroepen."

Waterstofmethode
De nieuwste generatie apparaten voor lekdetectie en lekdichtheidscontrole van Sensistor gebruikt een gasmengsel van waterstof/stikstof als traceergas. Het prijstechnisch interessante standaardmengsel van 5 procent waterstof en 95 procent stikstof is milieuvriendelijke, niet giftig, (volledig) onbrandbaar en niet corrosief. De voordelen van de waterstofmethode -makkelijk, snel, precies en goedkoop- zijn toe te schrijven aan de fysische eigenschappen van het traceergas: waterstof is het lichtste element dat bestaat, heeft van alle gassen de laagste viscositeit en is daardoor even probleemloos uit een testobject te verwijderen als de meting is volbracht. Tijdens de test verspreidt de waterstof zich snel en gelijkmatig en ontsnapt via de meest minuscule lekpunten. Anders dan bijvoorbeeld met helium zijn omslachtige metingen niet nodig.

H2000 productlijn
De Sensistor H2000 productlijn van handige en compacte apparatuur is speciaal ontwikkeld voor lekdetectie en lekdichtheid testen in industriële omgevingen. Het apparaat is robuust, behoeft geen onderhoud en reageert extreem gevoelig op de kleinst denkbare hoeveelheden traceergas.

De H2000-C is de portable versie. Deze werkt ook op een accu, dus onafhankelijk van het elektriciteitsnet. De accu heeft een standtijd van minimaal vier uur en kan zonodig met behulp van een 24 Volts (vrachtwagen)accu of elektriciteitsnet worden opgeladen. Inclusief draagtas weegt hij 6 kg.
De H2000 ontmaskert al 'lekstromen' van slechts 5x10-7 mbarl/s! De gevoeligheid kan binnen een zeer grote bandbreedte worden ingesteld.

Inventech
Sensistor zal gezamenlijk met de onlangs benoemde dealer Inventech uit Oosterhout op de beurs aanwezig zijn. Pols: "Inventech levert analytische instrumentatie voor het productieproces, laboratoria en onderzoeksafdelingen. Zij beschikt daardoor over veel ervaring in deze voor ons belangrijke marktgebieden en levert verschillende apparatuur van diverse leveranciers. In alle gevallen inclusief onderhoud, ondersteuning en kalibratie. Een waardevolle partner met wie wij onze producten graag samen willen presenteren".

Moeizame markt
Ook de markt voor industrieel onderhoud ontkomt niet aan de heersende malaise. De terughoudende economie zorgt er voor dat veel bedrijven de noodzakelijke onderhoudsactiviteiten tot een minimum beperken, met alle risico's van dien. Opvallend is echter dat de beursorganisatie daar zelf weinig van merkt en de acquisitie met al meer dan honderd ingeschreven bedrijven voorspoedig verloopt. "En dat geeft ons in ieder geval het nodige vertrouwen voor de toekomst", aldus Kasper Pols.

Gebruikers
Wereldwijd wordt de opmerkelijk eenvoudige waterstofmethode -die door Sensistor speciaal voor industriële toepassingen werd ontwikkeld- al in vele branches toegepast.

Apparatuur van Sensistor wordt onder andere gebruikt bij bedrijven als Airbus, BASF, Bayer, BMW, Bosch, BP, Daimler Chrysler, Dometic, Dow Chemical, Festo, Ford, Opel, Porsche, Saab Aircraft, Siemens, Volkswagen, Volvo, Vrije Universiteit Amsterdam.

Dordrecht, 24 februari 2005

Over Sensistor Technologies
Sensistor met het hoofdkantoor in Zweden ontwikkelt en produceert systemen voor lekdetectie en lekdichtheids- controle d.m.v. een veilig en goedkoop waterstof/stikstof gasmengsel. Dit traceergas heeft door zijn fysische eigenschappen vele voordelen ten opzichte van andere traceergassen. Met de nieuwe generatie intelligente lekdetectieapparatuur is de waterstofmethode hard op weg om een industriestandaard te worden.
Sensistor oplossingen worden o.a. toegepast in de automobiel-, luchtvaart-, kunststof- en verpakkingsindustrie, universiteiten, onderzoekinstituten, koeltechniek en bij de productie van ventielen en kleppen e.d.




Ingezonden persbericht