Gemeente 's-Hertogenbosch

14-04-2005

Raad behandelt de kadernota 2006

De Kadernota voor het jaar 2006, waarin de belangrijkste beleidsdoelstellingen voor het komende jaar staan, is onlangs aan de raad aangeboden. Hoewel de raad zich realiseert dat er in deze raadsperiode nog maar een klein jaar te gaan is en de raad niet over het eigen graf heen wil regeren, heeft zij toch besloten tot een ruime en volwaardige behandeling van de kadernota.

Extra raadsvergadering op 26 april
In een extra raadsvergadering op 26 april geven de voorzitters van de tien politieke fracties via algemene beschouwingen hun visie op de kadernota. Bedoeling is dat de fractievoorzitters hun politieke piketpalen slaan en daarover met elkaar in debat gaan. De nadruk ligt op de politieke profilering en afbakening van de fractiestandpunten. Na de bijdragen van de fractievoorzitters schorst de voorzitter de vergadering tot 24 mei. De algemene beschouwingen van de fracties zijn spoedig na 26 april te lezen zijn op de websites van de politieke partijen. Wij melden u in deze rubriek per wanneer en waar u deze kunt vinden.

Commissievergaderingen
In de week van 9 mei vinden de commissiebehandelingen van de kadernota plaats. Bedoeling is dat de fracties in deze vergaderingen moties en amendementen aankondigen. Aan de fracties is gevraagd deze uiterlijk 18 mei in te dienen, zodat het college nog gelegenheid heeft hierop een standpunt te bepalen. Het staat de fracties overigens vrij om nog tijdens de afsluitende raadsvergadering op 24 mei moties en amendementen in te dienen. Tijdens deze vergaderingen kunt u gebruikmaken van het spreekrecht. In de Bossche Omroep van 1 mei aanstaande kunt u meer lezen over de commissievergaderingen en het spreekrecht.

Raad beslist op 24 mei
De raadsbehandeling van de kadernota wordt hervat op 24 mei. Begonnen wordt met een korte toelichting per fractie op de door hen ingediende moties en amendementen. Aansluitend krijgt het college gelegenheid om een reactie te geven op de commissiebehandeling en de ingediende moties en amendementen. Daarna is het weer de beurt aan de raad op dit alles te reageren, inclusief op de inbreng van de portefeuillehouders. Tot slot vindt de stemming over de ingediende moties en amendementen plaats. De uitkomsten van deze raadsbehandeling vormen de kaders, waarmee het college rekening moet houden bij het opstellen van de begroting voor 2006.