Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 26 april 2005

Rapportage luchtkwaliteit Het college heeft het rapport luchtkwaliteit 2004 goedgekeurd. Het rapport wordt door-gestuurd naar de provincie Noord-Brabant. Uit de rapportage over 2004 blijkt onder meer dat bij de provinciale weg in Diessen (Julianastraat) de grenswaarde voor stikstofdioxide wordt overschreden. Omdat er geen sprake is van overschrijding van de zogenaamde plandrempels' hoeft geen plan met vervolgmaatregelen te worden opgesteld. De verwachting is dat de overschrijding teruggebracht kan worden met landelijke maatregelen.

Ontwikkeling wijkpark Slibbroek Het college wil nabij Slibbroek en Doelakkers een wijkpark realiseren met daarin een aantal rioleringsvoorzieningen, waaronder een bergbezinkbassin en een overstort. Het park moet daarnaast plaats bieden aan een hondenuitlaatplaats. Het college heeft ingestemd met de definitieve inrichtingsschets voor het wijkpark. Om aanleg mogelijk te maken, moet een zogenaamde zelfstandige project procedure' worden doorlopen. Als onderdeel van deze procedure wordt de ruimtelijke onderbouwing van het plan binnenkort ter visie gelegd voor de formele inspraak.

Vernieuwen dakbeschot museum Doelenstraat Bij een inspectie is gebleken dat het pannendak op het zadeldak van het museum doorhangt waardoor lekkages zijn ontstaan. Om deze lekkages te verhelpen, dienen de dakplaten te worden vernieuwd. Het college geeft opdracht om deze werkzaamheden op zo kort mogelijke termijn uit te voeren.