Gemeente Den Haag

april 2005
Beheervisie Sint Hubertuspark: behoud landschap en recreatief gebruik (27 april)

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft op 26 april 2005 de eindnota "Beheervisie Sint Hubertuspark 2005' vastgesteld. De beheervisie beschrijft het toekomstbeeld van het Sint Hubertuspark. Voorop staan duurzame instandhouding van landschappelijke kwaliteiten en recreatief gebruik van het park. De variatie aan begroeiingstypen en het boskarakter van het park blijven behouden. Door de vergroting van de verscheidenheid aan structuur worden leef- en verblijfsgebieden voor dieren gegarandeerd.

De beheervisie is tot stand gekomen na intensief overleg met belanghebbenden en heeft voor de inspraak ter inzage gelegen. De zienswijzen en reacties uit de inspraak hebben geen aanleiding gegeven de nota inhoudelijk aan te passen.

Financiën
Onderdeel van de beheervisie is de herinrichting van de plek die de komende jaren gebruikt wordt voor de bouw van de Hubertustunnel. De kosten voor deze herinrichting en de uitvoering van de andere voorstellen in de beheervisie bedragen ruim 525.000. Hiervoor zijn drie bronnen beschikbaar: 378.151,- compensatiegeld voor de bouw van de Hubertustunnel en circa 150.000,- uit het groenbudget van de begroting van de Dienst Stadsbeheer en uit de programma's voor het Grote Steden Beleid.

Beheerplatform
De gemeente Den Haag wil burgers actief bij de uitvoering van de beheervisie Sint Hubertuspark betrekken. Voor begeleiding van de uit te voeren beheer- en onderhoudsmaatregelen wordt daarom een zogenaamd beheerplatform samengesteld. Het platform bestaat uit vertegenwoordigers van belanghebbende organisaties, zoals natuur- en milieuorganisaties en omwonenden.