Gemeente Boekel


Commissievergaderingen gemeente Boekel

De raadscommissies van de gemeente Boekel vergaderen op 26, 27 en 28 april aanstaande. De vergaderingen zijn openbaar en starten om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis van Boekel. U bent van harte welkom bij deze vergaderingen. Onderstaand vindt u de agendapunten van de vergaderingen. Algemene Zaken (dinsdag 26 april 2005)

1. Opening.

2. Vaststelling agenda.

3. Spreekrecht voor burgers.

4. Toelichting door dhr. P. v.d. Rijt, voorzitter van het organisatiecomité Boecult op de rekening over 2004 en de begroting voor 2005.
5. Raadsvoorstel tot het kennisnemen van het burgerjaarverslag 2004 en tot het vaststellen van jaarverslag en jaarrekening 2004; toelichting op de accountantsverklaring en het verslag van bevindingen door T. Nijssen van Deloitte.
6. Jaarverslag 2004 politiedistrict De Leijgraaf; toelichting vanuit district De Leijgraaf.
7. Raadsvoorstel tot het vaststellen van de bijdrage van de gemeente Boekel voor het veiligheidsplan 2006 van het politiedistrict De Leijgraaf. Toelichting: voor het veiligheidsplan 2006 wordt van de gemeenten in het politiedistrict De Leijgraaf gevraagd welke inhoudelijke bijdrage elke gemeente levert in 2006 op de speerpunten van beleid (jongeren, geweld, verkeer, milieu, woninginbraken en drugs.)
8. Mededelingen en ingekomen stukken.

9. Vaststelling verslag vergadering d.d. 1 februari 2005.
10. Voortgang jaarplanning.

11. Rondvraag.

Grondgebiedzaken (woensdag 27 april 2005)

1. Opening.

2. Vaststelling agenda.

3. Spreekrecht voor burgers.

4. Horen bezwaarmaker en adviseren omtrent raadsvoorstel tot het beslissen op het bezwaar tegen het nemen van een voorbereidingsbesluit t.b..v. de locatie De Elzen 6 te Boekel.
5. Raadsvoorstel tot het vaststellen van de woonvisie. Toelichting: in de woonvisie worden de mogelijke woningbouwlocaties voor de periode 2005-2015 in beeld gebracht, wordt het bouwprogramma zowel in tijd als in het soort woningen weergegeven en worden de doelgroepen benoemd waaraan in deze periode bijzondere aandacht zal worden gegeven (starters, huurders en ouderen+mensen met een zorgvraag).
6. Raadsvoorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit voor de Tuinen van Boekel.
7. Raadsvoorstel kredietaanvraag 30km inrichting Boekel Noord en herinrichting Wilhelminastraat.
8. Raadsvoorstel tot het vaststellen van de kaders voor planontwikkeling van De Donk en De Morgens. Toelichting: voor de verdere planontwikkeling van De Donk en De Morgens is het van belang dat de gemeenteraad een aantal kadert stelt, zoals t.a.v. de begrenzing van de gebieden, de woningdichtheid, de woningdifferentiatie, de waterberging en groenopstanden en de ontsluiting van de gebieden.
9. Raadsvoorstel inzake natuurontwikkeling Perekkerpad en prieeltjes fietsroute. Toelichting: met het voorliggende voorstel worden de natuurwaarden van het gebied Perekkerpad versterkt o.a. door de opwaardering dan wel aanleg van poelen, insectenweide, oeverzwaluwwand, bijenhal, vleermuizenkelder en een informatiecentrum. Met de prieeltjesfietsroute wordt beoogt de toeristische waarde van de gemeente Boekel naar een hoger plan te tillen. Elk prieeltje langs de fietsroute zal de bezoeker informatie bieden over het agrarisch- c.q. landschapsgerelateerde bedrijf waartoe het behoort.
10. Commissievoorstel inzake het verder ontwikkelen van een toeristisch recreatieve visie. Toelichting: de commissie wordt gevraagd in te stemmen met het verder ontwikkelen van een toeristisch recreatieve visie voor het gebied Voskuilenheuvel (Boekel)/Hemelrijk (Uden).
11. Mededelingen en ingekomen stukken:

- mededeling m.b.t. bedrijfsgerichte maatregelen, cofinanciering Ceres.
12. Vaststelling verslag vergadering d.d. 16 maart 2005.
13. Voortgang jaarplanning.

14. Rondvraag.

Bewonerszaken (donderdag 28 april 2005)

1. Opening.

2. Vaststelling agenda.

3. Spreekrecht voor burgers.

4. Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Gemeenschappelijke regeling Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord en tot het wijzigen van de Gemeenschappelijke regeling GGD-Hart voor Brabant. Toelichting: de rijksoverheid heeft landelijk extra financiële middelen beschikbaar gesteld voor het oplossen van knelpunten in de ambulancevoorziening. Daaraan is wel de voorwaarde verbonden dat een gemeenschappelijke regeling Ambulancevoorziening wordt aangegaan voor een groter gebied. Met het voorliggende voorstel wordt hieraan voldaan. E.e.a. heeft ook gevolgen voor de bestaande gemeenschappelijke regeling GGD-Hart voor Brabant. Voorgesteld wordt dan ook deze te wijzigen.
5. Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Verordening Wet Kinderopvang. Toelichting: Met de inwerkingtreding van de Wet Kinderopvang wordt o.a. gestreefd naar een gezamenlijke financiering van de kinderopvang door ouders, overheid en werkgevers. Op grond van deze wet dient elke gemeente een verordening kinderopvang vast te stellen waarin regels worden geformuleerd voor het verstrekken van een financiële bijdrage aan door de wet genoemde doelgroepen.
6. Mededelingen en ingekomen stukken.

7. Vaststelling verslag vergadering d.d. 17 maart 2005.
8. Voortgang jaarplanning.

9. Rondvraag.

Spreekrecht voor burgers
Als burger kunt u tijdens commissievergaderingen de commissie toespreken door gebruik te maken van het spreekrecht voor burgers. Wilt u hiervan gebruik maken dan meldt u dit voor aanvang van de vergadering bij de griffier, mevr. Philipse. Daarbij graag aangeven over welk onderwerp u het woord wilt voeren. Bij het agendapunt ´spreekrecht voor burgers´ zal de voorzitter van de commissie u het woord geven. De spreektijd bedraagt, afhankelijk van het aantal sprekers, maximaal 5 minuten.

Wilt u stukken inzien?
Dan kunt u hiervoor terecht in het gemeentehuis en in de bibliotheek. In het gemeentehuis liggen, naast de voorstellen ook de achterliggende stukken voor u ter inzage. U kunt hier bij de publieksbalie naar vragen. Daarnaast kunt u op onze website www.boekel.nl alle voorstellen en ontwerpbesluiten lezen en eventueel printen. U vindt de stukken in het onderdeel Bestuur>Commissies>Agenda en notulen. aa