Akzo Nobel

Akzo Nobel koopt Swiss Lack

Arnhem, 26 april 2005 Akzo Nobels Decorative Coatings heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van Swiss Lack, de leidende verfonderneming in Zwitserland. Hiermee gaat Decorative Coatings een nieuwe fase in van een competitieve Europese uitbreidingsstrategie en wordt Akzo Nobel de grootste coatingsonderneming van Zwitserland. Zowel de merkenportfolio als het grote commerciële distributienetwerk van Swiss Lack wordt overgenomen.

Enkele maanden geleden heeft Akzo Nobel de toch al omvangrijke aanwezigheid op de Europese markt versterkt met vergelijkbare acquisities in Duitsland (bijvoorbeeld de groothandel Timpe & Mock) en Frankrijk. Naar verwachting wordt de Zwitserse transactie voor het einde van 2005 afgerond. Gezien de toenemende concurrentie is dit een belangrijke acquisitie, die bijdraagt aan de vastbesloten plannen van Coatings om sterke groei te realiseren en leiderschapsposities te behalen.

Deze overname is opnieuw een belangrijke mijlpaal in de versteviging van een van de fundamentele hoekstenen van onze mondiale strategie, aldus Rudy van der Meer, in de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor de coatingsactiviteiten. De uitbreiding van ons Europese distributienetwerk is essentieel voor ons succes. Gecombineerd met Akzo Nobels innovatieve expertise van formuleringen, de productie en marketing van verf, zorgt deze uitbreiding ervoor dat Akzo Nobel de toonaangevende positie binnen de industrie blijft versterken.

Swiss Lack is gevestigd in Reussbühl, ten zuiden van Zürich, en produceert het leidende verfmerk in Zwitserland: Swiss Lack. De geschatte omzet over 2004 bedroeg EUR 45 mln. Door de overname vergroot Akzo Nobel het huidige aandeel in de aantrekkelijke Zwitserse markt aanzienlijk.

De overname van Swiss Lack vergroot niet alleen het distributienetwerk waarover wij in Zwitserland al beschikken, maar verdubbelt ook ons huidige marktaandeel, aldus Leif Abildgaard, General Manager van Akzo Nobels Decorative Coatings Europe. Na de recente uitbreiding van ons verfdistributienetwerk in Duitsland en Frankrijk is dit een volgende stap in de richting van een grotere aanwezigheid in andere Europese markten.

Internet: www.akzonobel.nl; www.swisslack.ch
Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343